Ingrijirea tenului iarna

/ / Modificat: 2013-10-10
Ingrijirea tenului iarna

Ritualul de ingrijire a tenului trebuie adaptat fiecarui sezon al anului, in functie de conditiile climatologice si de nevoile nutritionale ale pielii. Iarna, cand gerul napraznic si vantul rece "plesnesc" pielea si o usuca, este important sa adopti cateva trucuri noi de ingrijire, pentru a tine piept intemperiilor. Iata cateva sfaturi simple de care sa tii cont, pentru a-ti proteja tenul si a-l pastra stralucitor, indiferent de cat de neprielnice sunt conditiile meteo!

Opteaza pentru o crema de fata hidratanta si hranitoare

In sezonul rece, nu mai este suficient sa aplici doar o crema hidratanta pe fata, asa cum faci vara, pentru a o mentine sanatoasa si protejata de frig. Este indicat sa optezi pentru o lotiune hidratanta, dar facuta pe baza de ulei, care sa creeze un strat protector impotriva gerului.

Alege o crema adecvata tipului tau de ten, dar cu o formula potrivita pentru nevoile nutritionale ale pielii din sezonul geros. In acest fel, tenul este atat hidratat, cat si hranit si protejat, mentinandu-si supletea si stralucirea.  

Alege produse cosmetice si de machiaj cu protectie solara

Doar pentru ca vara a trecut si nu mai mergi la plaja, nu inseamna ca ultravioletele au intrat in "concediu" si nu-ti mai afecteaza pielea, predispunand-o la diverse afectiuni si la imbatranire prematura.

Poate ca nu mai vezi soarele atat de des la "fata", dar razele isi revarsa in continuare atat beneficiile, cat si pericolele asupra frumusetii tenului. Foloseste, in continuare, creme de fata si produse de machiaj fotoprotectoare, pentru a te asigura ca pielea este protejata de atacul nociv al razelor ultraviolete.  

Foloseste masti hranitoare

Mastile de fata din sezonul rece trebuie sa fie hranitoare si sa contina uleiuri esentiale care sa impiedice uscarea si deshidratarea pielii. Adapteaza mastile saptamanale din ritualul de ingrijire a tenului prin introducerea unor alimente si ingrediente puternic nutritive:

  • avocado;
  • lapte;
  • oua;
  • banane;
  • ulei de argan;
  • ulei de masline etc.

Foloseste cu precautie scruburile sau produsele de exfoliere

Exfolierea, prin scruburi sau produse de gomaj, este esentiala pentru indepartarea celulelor moarte, a punctelor negre si a impuritatilor de la suprafata pielii. Insa daca ai un ten predispus la uscare, este bine sa le eviti ori sa le folosesti mai rar ,in sezonul rece.

Evita si lotiunile tonice sau produsele cosmetice pe baza de alcool, care usuca pielea, si curata-ti tenul de impuritati cu produse sau lotiuni calmante, hidratante si hranitoare, cu textura cremoasa sau uleioasa.  

Evita sa te speli cu apa fierbinte

Chiar daca frigul de afara te indeamna sa faci bai cat mai fierbinti, este bine sa iti cureti tenul cu apa rece sau usor calduta, pentru a nu indeparta, odata cu impurittatile si substantele grase de la suprafata pielii, care actioneaza ca o bariera protectoare impotriva vantului si frigului.  

Foloseste demachiante pe baza de ulei

  Atat demachiantul, cat si sapunul sau lotiunea cu care iti cureti tenul dupa indepartarea machiajului trebuie sa fie create pe baza de ulei, pentru a hrani pielea si a combate efectul de uscare. In plus, stratul uleios pe care-l formeaza la suprafata pielii creeaza bariera de care pielea are nevoie pentru a impiedica atacul radicalilor liberi.  

Ce alte trucuri de ingrijire a tenului in sezonul rece mai cunosti? Spune-ne sugestiile si sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire ten Ingrijire piele iarna Ingrijire piele

Articole recomandate

Citeste si despre