Cum sa iti ingrijesti buzele

/ / Modificat: 2017-03-24
Cum sa iti ingrijesti buzele

Buzele moi si catifelate sunt expresia unui zambet frumos si stralucitor si poate cea mai senzuala parte a corpului unei femei. Insa, pentru a avea buze frumoase si sanatoase, este important ca in afara rujului si conturului, sa tii cont si de cateva sfaturi de ingrijire a acestora. Iata cateva secrete care iti vor transforma buzele intr-o arma a seductiei si feminitatii tale!

Balsamul de buze - sursa de hrana si vitalitate pentru buzele tale

Balsamul de buze este produsul cosmetic si de ingrijire care nu trebuie sa iti lipseasca niciodata din geanta, indiferent de anotimp. Opteaza intotdeauna pentru un balsam de buze hidratant si emolient, care contine vitamina E, ulei de jojoba sau cocos.

Buzele au si ele nevoie de protectie solara. Astfel, in cazul in care balsamul contine si ingredienti activi impotriva razelor ultraviolete ale soarelui, reprezinta cea mai buna metoda pentru protejarea sanatatii buzelor.

Scrub pentru buze - curatarea impuritatilor si celulelor moarte

Buzele au nevoie de exfoliere pentru indepartarea pielii moarte si regenerarea celulara. Exfolierea reda un efect emolient si catifelat buzelor. Nu este nevoie sa cumperi astfel de produse cosmetice din magazine.

Cel mai simplu si eficient scrub este cel facut in casa, prin combinarea unei lingurite rase de zahar cu putina miere. Aplica compozitia pe buze si freaca-le bland, astfel incat sa stimulezi indepartarea celulelor moarte si sa favorizezi absorbtia de nutrienti din miere in piele.

Renuntarea la fumat - atuul frumusetii buzelor tale

Fumatul este un obicei care dauneaza organismului atat in interior, cat si in exterior. Efectul de imbatranire prematura a pielii apare si la nivelul buzelor. Acestea se pateaza (ingalbenesc), se usuca si se crapa. Fumatul favorizeaza si aparitia ridurilor din jurul buzelor.

Apa - sursa de hidratare

 Consumul insuficient de apa conduce la aparitia aspectului deshidratat al buzelor. Acestea se usuca, se crapa si incep sa se exfolieze. Craparea duce la aparitia micilor rani si la sangerare, afectand sanatatea pielii.

Sfatul dermatologilor este sa bei cat mai multa apa zilnic, in special in sezoanele calde, pentru a preveni efectul de imbatranire prematura a pielii si, implicit, a buzelor.  

Produse de machiaj bio sau de foarte buna calitate - secretul mentinerii sanatatii buzelor

Etapele de ingrijire a buzelor nu contin doar produse cosmetice si secrete naturiste de ingrijire. Rujul, luciurile de buze si creioanele-contur sunt printre produsele de infrumusetare cele mai folosite de catre femeile din intreaga lume. Si aceste produse de machiaj isi pun amprenta asupra sanatatii buzelor tale.

Daca sunt de proasta calitate si contin substante chimice nocive, acestea pot afecta serios pielea. De aceea, specialistii recomanda folosirea produselor cosmetice bio, care contin ingrediente 100% naturale, care protejeaza sanatatea acestora si le ofera si substante nutritive esentiale pentru a fi mereu catifelate si senzuale.  

Tu ce alte secrete de ingrijire a buzelor mai cunosti? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre