Exfolierea, secretul unei pieli tinere si catifelate

/ / Modificat: 2007-04-27
Exfolierea, secretul unei pieli tinere si catifelate


 Ce este exfolierea?


Termenul de exfoliere se refera in general la indepartarea celulelor moarte. Aceasta este esentiala pentru sanatatea pielii si majoritatea persoanelor pot profita de pe urma ei.  

In timpul procesului de regenerare a tegumentului are loc o migrare a celulelor din profunzime catre suprafata. Aceste celule, la inceput tinere, imbatranesc treptat si ajung sa formeze la suprafata pielii un strat de celule cornoase, care se exfoliaza in permanenta.

Impreuna cu sebumul secretat de glandele sebacee, praf, poluare, aceste celule moarte imbiba porii si ii dilata, ducand la aparitia punctelor negre. Ele trebuie indepartate de pe piele pentru ca dermul sa respire, stopeaza hidratarea eficienta si dau pielii un aspect obosit si imbatranit.

Prin exfoliere se favorizeaza aparitia celulelor noi. Mai mult chiar, cercetatorii au descoperit ca adesea vinovata de punctele negre nu ar fi atat de iubita si blamata ciocolata, ci mai degraba un fenomen numit hyperkeratinizare.

Cat de des trebuie sa ne exfoliem pielea ?


Terapeutii Eden Spa recomanda serii de sase tratamente, cate unul pe saptamana. Folosite preventiv, produsele destinate exfolierii pot intarzia imbatranirea acesteia. Pielea devine mai catifelata, iar micile impuritati vor disparea.

Ce ofera exfolierea ?

  • accentueaza culoarea naturala a pielii si luminozitatea acesteia.
  • curata pori
  • permite pielii sa respire mai bine
  • pemite cremelor, lotiunilor, uleiurilor, serurilor sa patrunda mai bine in piele
  • imbunatateste textura pielii si o catifeleaza
  • stimuleaza toate functiile pielii si imbunatateste circulatia

    Exfolierea, prin urmare, este primul si cel mai important tratament care trebuie efectuat intr-un tratament corporal adevarat. Problema cu aceasta tehnica este ca fiind asa de usor de realizat, de cele mai multe ori tindem sa exageram, ajungandu-se astfel la fenomenul de supra-exfoliere.

    De aceea, acest proces trebuie realizat de un specialist care sa identifice tipul tau de piele si nevoile specifice ale acesteia.

    Intr-un spa exfolierea se poate realiza in doua feluri: mecanic si enzimatic. Celelalte, pe baza de substante chimice - acidul tricloracetic si resorcinolul - sunt aplicate de catre medici.

    Exfolierea mecanica este si ea de mai multe tipuri: uscata, cu sare speciala, scrub granulat. Cea uscata se realizeaza cu o perie din par natural, lufa sau manusi abrazive. Acestea sunt de obicei "un preludiu" al tratamentului corporal aplicat ulterior.

    Miscarile terapeutului sunt in acest caz blande si ritmice. Exfolierea cu sare sau Salt Glow se termina intotdeauna cu aplicarea unei lotiuni sau unui masaj. Foarte important, inaintea unei exfolieri nu trebuie sa te epilezi doua zile inainte de tratament, pentru a preveni eventualele iritatii.

    Scrubul granulat – Body Polish este un gomaj care contine orice fel de seminte sau elemente granulate.

    Enzimele sau exfoliantele dizolvante presupun doua concepte: primul ar fi enzimele proteolitice precum lipo-amino-acizii si enzimele de papaya, iar al doilea face parte din familia AHA (alpha hydroxy acid) si BHA (beta hydroxy acid), precum acidul salicilic.

    In functie de tip, enzimele sunt de obicei mai puternice decat exfoliantele mecanice. Acestea actioneaza mai puternic in procesul de dizolvare a celulelor moarte, insa nu stimuleaza pielea asa cum o fac cele mecanice. Asa ca cere sfatul specialistului, care va stii cu siguranta ce tip de tratament sa iti recomande.


    Aici puteti citi mai multe despre ofertele de exfoliere de la Eden Spa.


    Articol sustinut de Eden Spa.
    www.edenspa.ro <
  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre