Un bunic, catre toti nepotii: "Pe voi Covid va tine patru zile in spital, dar noi nu ne mai intoarcem acasa"

/ / Modificat: 2020-08-28
Un bunic, catre toti nepotii:

Bunicii sunt "averea" oricarei familii! Sunt acei oameni la care nepotii merg mereu fie pentru "ceva bun", fie pentru un sfat, fie ca au avut grija de noi, fie pentru ca sunt bunicii copiilor nostri. In ultimele luni multi dintre ei au stat inchisi in case, au iesit pe strada sau au facut cumparaturi doar in anumite intervale orare, au fost huliti de multi, dar protejati de si mai multi.

Toti avem bunici acasa, fie ca sunt ai nostri, fie ca sunt ai copiilor nostri. Odata cu inceperea scolilor multi dintre ei vor renunta la a se proteja pentru a-si insoti nepotii pe drum intre casa si scoala. Pentru ca nepotii sunt mai importanti si decat sanatatea, nu-i asa? Asa cum ei ii ocrotesc pe cei din familie, poate ar trebui sa ii ocrotim si noi pe ei, chiar daca nu ne spun ca simt nevoia.

"De la un bunic catre toti cei care sunteti nepoti si va iubiti bunicii: respectati regulile, va rog!"

O scrisoare deschisa emotionanta destinata nepotilor din intreaga lume, publicata de Asociatia Bunicilor din Spania, face in aceste zile ocolul lumii si cu siguranta ar trebui sa ne dea de gandit, indiferent cati ani avem:

"Dragi nepoti,

Iertati-ma ca va numesc asa fara sa fac parte din familia voastra, dar, intr-un fel, noi, cei care suntem bunici, ne consideram asa pentru toti cei care au varsta nepotilor nostrii de sange si va iubim ca si cand am fi cu adevarat bunicii vostri.

Noi suntem generatia care a facut tot. Spitalele in care v-ati nascut, scolile in care ati invatat, mesele care v-au hranit, apa pe care o beti, cartile pe care le studiati, universitatea si aproape orice lucru pe care il folositi in ziua de azi, si de cand v-ati nascut, s-au facut cu eforturile si cu banii nostri.

Voi sunteti o generatie care inca nu a facut nimic pentru societate, pentru ca nu sunteti inca destul de mari pentru asta. Suntem siguri, ca bunici ai vostri, ca o veti face chiar mai bine decat am facut-o noi, deoarece pentru asta va pregatiti si pentru asta continuam sa va ajutam.

Reusita voastra va fi reusita noastra si pentru asta am facut, facem si vom continua sa facem, atata timp cat vom fi pe acest pamant, tot ce ne sta in putere ca sa traiti cel mai bine posibil si sa fiti cei mai fericiti.

Numarul de imbolnaviri si de decese provocate de coronavirus creste din nou alarmant.

Ni se spune ca asta e din cauza ca nu se respecta regulile stabilite de autoritati si ca cea mai mare incidenta a cazurilor este la tinerii intre 16 si 24 de ani. Adica la voi. Virusul pe voi va tine patru zile in spital, desi se produc si decese, si apoi mergeti acasa. Dar, probabil, inainte de a fi internati sau izolati, ati transmis virusul bunicilor vostri sau unui prieten si acesta mai departe bunicilor lui; sau mamei voastre si aceasta bunicii tale sau a prietenei tale sau vecinei tale. Si bunicii stau in spital cateva zile, dar, in multe cazuri, cand ies de acolo nu o fac pentru a merge acasa alaturi de copii si nepoti.

De la un bunic catre toti cei care sunteti nepoti si va iubiti bunicii: respectati regulile, va rog! Folositi masca, pastrati distanta sociala de un metru si jumatate, spalati-va mainile. Sunteti o generatie inteligenta si stiti sigur ce trebuie sa faceti si ce nu trebuie sa faceti, fara ca cineva sa v-o spuna. Daca o facem cu totii timp de 15 zile, virusul va dispare... sau aproape

Va rog sa o faceti pentru ca de asta depinde viata noastra, din dragoste pentru bunica si bunicul vostru, si nu pentru ca v-o cere cineva".

Sursa: El Mundo

Taguri Bunici Scrisoare

Articole recomandate

Citeste si despre