Fotoprotectia solara – o rutina zilnica!

/ / Modificat: 2013-06-06
Fotoprotectia solara – o rutina zilnica!

Fotoprotectia solara – o rutina zilnica!

Cu totii ne bucuram de venirea verii si ne dorim sa profitam cat mai mult de razele soarelui. Pentru a obtine numai beneficii din expunerea la soare trebuie sa avem in vedere cateva aspecte foarte importante.
 

Expuneti-va cu moderatie! Expunerea abuziva la radiatia ultravioleta UVA si UVB poate fi uneori extrem de periculoasa. Expunerea prelungita la soare poate avea doua tipuri de efecte: efectul imediat manifestat sub forma arsurilor solare: inrosirea pielii, usturime, prurit, insolatie si efectul cumulativ generat de expunerea repetata la soare si care produce imbatranirea prematura, riduri, cuperoza, rozacee, pete pigmentare, nevi (alunite), pistrui (efelide).

Este bine de stiut ca fiecare individ dispune de-a lungul vietii de un asa numit "CAPITAL SOLAR". Acesta se refera la numarul de expuneri la soare, caracteristic fiecarui individ in parte. Dupa epuizarea prematura a acestuia poate aparea oricand cancerul de piele.

Ne protejam acest capital solar prin respectarea zilnica a celor cateva reguli privind expunerea la soare: evitarea expunerii la soare in intervalul orar 10:00 - 16:00, protejarea cu articole de imbracaminte (palarie de soare, tricou, ochelari de soare etc), folosirea cremelor fotoprotectoare cu SPF ridicat (SPF 50+).

Folosirea cremelor fotoprotectoare evita arsurile (eritemul solar), fara a impiedica bronzarea. Limiteaza deasemenea modificarile ce pot surveni la nivelul ADN-ului celular. Orice arsura solara genereaza mutatii la nivelul materialului genetic al celulei. In urma acestor mutatii repetate apare melanomul (cancerul de piele).

Pentru ca un produs sa fie eficient trebuie sa aiba un SPF(factor de protectie solare) cat mai mare. Standardul de aplicare este de 2 mg de crema per cm patrat de piele expusa la soare, adica echivalentul unei mingi de golf. Studiile efectuate au aratat ca in realitate aplicam 0,5 - 1mg/cm patrat. Adica jumatate din cantitatea recomandata. In acest caz si valoarea factorului de protectie scade dramatic.

Din acest considerent este recomandabil sa folosim creme cu factor de protectie ridicat (SPF 50+) pentru a diminua riscurile ce pot aparea in cazul neaplicarii corespunzatoare.

Cum variaza valoarea factorului de protectie in functie de cantitatea de crema fotoprotectoare aplicata:

SPF_CREMA

O fotoprotectie eficienta se poate face cu ajutorul filtrelor organice sau al ecranelor minerale.

Fotoprotectia minerala este asigurata de oxidul de zinc si dioxidul de titan (mica) substante naturale ce impiedica ca radiatia solara sa fie absorbita de catre piele, ea fiind reflectata inapoi in mediul inconjurator. Se recomanda a fi aplicate de catre persoanele sensibile, alergice, atopice, copii(0-3ani), femei gravide.

Fotoprotectia organica – este reprezentata de filtrele organice, de sinteza, ce asigura o foarte buna protectie contra UVB si UVA. Pot fi recomandate oricarei persoane fara probleme dermatologice deosebite.

Laboratoarele Uriage au creat o gama unica dermatologica de protectie solara ce raspunde acestor necesitati  - BARIESUN!


BARIESUN_Gamme

BARIESUN este un veritabil succes tehnologic! MINIMUM de 3 filtre, in concentratii minimale dar optimizate si sinergice, fara octocrylene (filtru chimic ce poate provoca alergii cutanate) pentru a obtine MAXIMA protectie.

Complexul ultra-performant de 3 filtre garanteaza protectie extinsa - indice SPF 30, 50+ pentru protectie ridicata si foarte ridicata, standardizata impotriva intregului spectru UVA/UVB, acoperire perfecta, fotostabilitate durabila si remanenta la apa, in acord cu normele europene de calitate si siguranta. Produsele Bariesun asigura hidratare intensa prin agenti anti-deshidratare (Aquaspongine) si un adevarat scut anti-oxidant prin Apa Termala Uriage, vitaminele  C si E.

Produsele din gama ofera:

Fotoprotectie minerala - ideala pentru bebelusi, copii, femei gravide, piele alergica si intoleranta, piele atopica, in formule hipoalergenice si non-comedogenice  ce nu contin octocrylene, parabeni, conservanti, alcool sau parfum:
 

Bariesun Crema minerala SPF50+ 50ml, Pret recomandat: 60 Ron

Bariesun Stick extra large SPF50+ 10g, Pret recomandat : 40 Ron

Fotoprotectie prin numai 3 filtre organice, in formule hipoalergenice si non-comedogenice ce nu contin octocrylene, parabeni, conservanti, alcool sau parfum:

 

Ofera-le celor mici cea mai ridicata si sigura fotoprotectie cu:

 

BARIESUN_CHILDREN_MILK_SPF50

Bariesun pentru copii SPF50+ sub forma de lapte (100ml) sau spray (200ml) imbogatit cu agenti emolienti foto-stabilizanti cu protectie anti-radicalara. Indicat pentru copii peste 3 ani (fata si corp). Nu contine: Cinnamate. Pret recomandat: 70 RON
 
 

BARIESUN_CHILDREN_SPRAY

Bariesun spray pentru copii SPF50+ 200ml imbogatit cu agenti emolienti foto-stabilizanti cu protectie anti-radicalara. Este indicat pentru copii peste 3 ani (fata si corp). Nu contine: Cinnamate. Pret recomandat: 115 Ron

BARIESUN_Crema Minerala_50ml

Bariesun Crema minerala SPF50+ 50ml 100% filtru mineral anti UVA/UVB. Indicat pentru copii 0 - 3 ani, piele atopica

Pentru fotoprotectia si siguranta pielii tale:  

 

Bariesun fara parfum SPF50+ Crema 50ml / Lapte 100ml cu textura invizibila, fluida, Pret recomandat: 62 / 71 Ron.
 

Bariesun Crema cu fond de ten SPF50+ 50ml este un produs de protectie solara 3 in 1: protejeaza, uniformizeaza tenul, catifeleaza. Textura usoara, fluida si non-grasa, ideala pentru tenul sensibil si intolerant. Pret recomandat: 62 Ron

 

Bariesun SPF 30 Crema 50ml / Spray 200ml – produse cu parfum hipoalergenic ce asigura fotoprotectie ridicata pentru pielea sensibila. Pret recomandat: 62 / 120 Ron.
 

Bronzeaza-te fara nici un risc cu Bariesun spray autobronzant 100ml – dupa numai 1ora si fara expunere la soare poti sa obtii bronzul pe care ti-l doresti datorita combinatiei unice a celor 2 ingrediente auto-bronzante pe care le contine. Textura non-grasa, invizibila, usor parfumat si comod de folosit pentru fata si corp. Pret recomandat : 63 Ron

Suntem alaturi de voi  Facebook Uriage Romania

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Protectie solara Creme protectie solara Factor de protectie solara

Articole recomandate

Citeste si despre