De ce copiii ar trebui sa fie fericiti ca au frati

/ / Modificat: 2017-12-12
De ce copiii ar trebui sa fie fericiti ca au frati

Venirea pe lume a unui fratior sau a unei surioare nu este intotdeauna privita cu ochi buni de catre copilul care pana atunci era unic la parinti sau de catre ceilalti frati, in cazul in care in familie sunt deja doi sau trei copii.

Nu este usor sa gestionezi o familie in care sunt mai multi copii, caci pot aparea rivalitati, certuri, gelozii. Insa, dincolo de toate acestea, exista nenumarate motive de bucurie pentru copiii care au frati.

Iata de ce copiii ar trebui sa fie fericiti ca au frati:

Fratii au puterea de a alunga singuratatea

Un studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Brigham Young University, UTAH, SUA, a aratat ca surorile le dau fratilor lor sentimentul de siguranta, sentiment pe care unoeri parintii nu il pot oferi.

Rezultatele analizei au aratat ca persoanele care au o sora sau un frate, se simt mai putin singure, tematoare si sunt mai putin afectate de sentimentele de vina. Chiar si certurile intre frate si sora sunt constructive, pentru ca ii ajuta pe frati sa isi controleze mai bine emotiile. La cercetare au luat parte 395 de familii cu mai multi copii, dintre care unul cu varsta cuprinsa intre 10 si 14 ani.

Sanse mai scazute de divort

Stiai ca daca ai frati sau surori, esti mai putin predispus la un divort? Este ceea ce sustine o cercetare a oamenilor de stiinta americani de la Ohio State University. Potrivit profesorului de sociologie Donna Bobbitt-Zeher, cu fiecare frate pe care il are o persoana probabilitatea divortului este redusa cu doua procente. O posibila explicatie este ca mai multi frati inseamna mai multa experienta in a interactiona cu ceilalti si mai multa experienta in rezolvarea conflictelor.

Fratii mai mari invata sa fie lideri

Copilul tau poate sa se simta stresat atunci cand nu mai este singurul prichindel al familiei sau cand nu mai este el fratele cel mic, atunci cand un bebelus se naste. Insa, o data cu noua pozitie pe care o ocupa primul nascut in familie, parintii il pot ghida pe fratele mai mare sa ii fie mentor nou-nascutului, sa il invete diverse lucruri. Astfel, fratii mai mari vor capata abilitati de leadership.

Un frate sau o sora mai mare il pot motiva pe mezinul familiei sa se apuce de sport, sa manance sanatos, il poate invata jocuri noi. Si jocurile copilariei sunt mult mai frumoase atunci cand ai un partener de joaca in fratele sau in sora ta.

Fratii inseamna si suport emotional

Sa cresti alaturi de un frate, o sora sau de mai multi frati si surori, iti ofera sansa de a avea mereu un suport emotional atunci cand iti este greu, suport car vine de la o persoana apropiata. Copiii care cresc in astfel de familii sunt norocosi pentru ca se vor simti protejati in momente de cumpana, de tristete, pentru ca au cui sa ceara ajutorul. Ei vor avea intotdeauna un suflet apropiat de al lor, caruia sa i se destainuie atunci cand ii apasa o problema.

Chiar daca vor mai fi si certuri intre frati, ei trebuie sa fie educati de catre parinti astfel incat sa inteleaga cat sunt de importante legaturile de familie, sa stie sa se pretuiasca intre ei si sa isi rezolve intotdeauna conflictele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relatie frati Frate mai mare Avantaje frate mic Comportamente frati

Articole recomandate

Citeste si despre