Cum calmezi tusea de noapte la copii

/ / Modificat: 2018-11-12
Cum calmezi tusea de noapte la copii

Atunci cand un copil este racit, tusea ii provoaca cele mai multe neplaceri. Si mai ales noaptea, cand nu il lasa sa doarma in liniste.

Din acest motiv, este bine sa cunosti anumite trucuri pentru a calma tusea, fara sa recurgi la medicamente.

5 trucuri ca sa nu mai tuseasca copilul noaptea

1. Ceapa tocata pe o farfurie si pusa langa pat. Trebuie doar sa tai ceapa marunt, in portii mici si sa asezi farfuria pe o masa, in apropierea patului. Copilul va respira mirosul puternic al cepei si tractul respirator se va deschide. Astfel, tusea se va calama.

2. Suc de lamaie cu sare. Desi poate fi un pic neplacut pentru copil, proprietatile purificatoare ale lamaii ajuta foarte mult atunci cand micutul este racit si calmeaza tusea. Sucul de lamaie care are, de asemenea, proprietati antibacteriene, amestecat cu un varf de sare ajuta la reducerea tusei. Si gargara este indicata atunci cand gatul este afectat din cauza tusei.

3. Lapte cu miere. Cand copilul tuseste ziua, dar si mai tare noaptea, gatul devine foarte iritat si doare. Pentru a ameliora aceste simptome, este necesar sa bea un pahar de lapte cald cu un strop de miere. Astfel, copilul scapa de durere si calmeaza tusea, uneori fiind mai eficient, decat un antitusiv.

4. Produse pe baza de eucalipt. Cremele de eucalipt au proprietati medicinale si puse pe pieptul copilului elibereaza caile respitatorii. Sub forma de crema sau ulei esential, acestea il ajuta pe micut sa respire normal. Trebuie aplicate chiar inainte de somn, cu un masaj delicat sub gat si pe piept. Aceasta este o modalitate eficienta de a scapa de tuse pe timp de noapte.

5. Baile calde: Unul dintre cele mai clasice moduri de a nu mai tusi este baia la o temperatura putin mai mare deca in mod normal. Ideea este ca vaporii de apa pot contribui la curatarea cailor respiratorii ale copilului tau si, astfel, poate petrece o noapte mult mai placuta, fara tuse.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tuse Tuse copii Tuse bebelusi Calmare tuse bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre