Cinci activitati de toamna pe care sa le faci impreuna cu copilul

/ / Modificat: 2022-10-21
Cinci activitati de toamna pe care sa le faci impreuna cu copilul

Toamna si-a intrat serios in drepturi, insa vremea inca tine cu noi. Cu toate acestea, zilele incep sa se micsoreze, ceea ce inseamna ca vom sta mai mult in casa si vom avea din ce in ce mai putin timp de petrecut in natura.

Cinci activitati de toamna pe care sa le faci impreuna cu copilul

Daca esti parinte, avem pentru tine cateva sugestii de activitati impreuna cu copilul sau copiii, perfecte pentru acest anotimp. Iti dam idei si pentru petrecut timpul in natura, dar si in casa, atunci cand vremea este mohorata.

1. Plimbari in natura. In zilele calde de weekend este pacat sa nu profitam de vremea frumoasa si de culorile in care s-a imbracat natura. O plimbare in parc sau in padure este o idee nemaipomenita pentru a petrece cateva ore relaxante, la aer curat. Atat cei mici, cat si cei mari, vor fi incantati de culorile frunzelor, iar o sedinta foto improvizata pe loc va va aminti de aceasta plimbare. Ii puteti surprinde pe copii in timp ce se joaca cu frunze sau alearga prin parc si puteti organiza chiar si un picnic in aer liber.

2. La cules de frunze si castane. Daca tot ati iesit in aer liber, puteti aduna cateva frunze uscate, cu formele si culorile cele mai interesante, pentru a le folosi ulterior la diferite activitati. Puteti organiza un mic concurs de vanatoare de castane, iar cei mici vor fi incantati sa se implice.

3. Sculptati dovleci. Pentru zilele reci si ploioase sau dupa-amiezile petrecute in casa, o activitate de sculptat dovleci este o idee ingenioasa si va puteti antrena pentru Halloween. De asemenea, puteti decora dovlecii pictandu-i sau lipindu-le diverse stickere, imaginatia copiilor este limita.

4. Gatiti retete de toamna. Micutilor le place sa fie implicati in bucatarie, asa ca le puteti cere ajutorul atunci cand preparati un desert pentru intreaga familie. O placinta cu mere sau cu dovleac, o portie de castane coapte sau chiar o ciocolata calda sau un ceai aromat vor fi mult mai gustoase cu implicarea celor mici.

5. Lucru manual cu frunze si fructe de toamna. Copiilor le place sa decupeze, sa picteze si sa lipeasca, asa ca le puteti provoca imaginatia cu o astfel de activitate. Folositi frunze si castane, coji de nuci, conuri de brad si orice alte obiecte din casa prezinta potential. Puteti confectiona diferite animalute pornind de la aceste materii prime. De exemplu, o jumatate de coaja de nuca poate fi transformata intr-o buburuza daca o pictati in rosu si negru. Parintii pot gasi o multime de idei care sa ii inspire, pe internet.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati aer liber copii

Articole recomandate

Citeste si despre