Alimente care te protejeaza de soare

/ / Modificat: 2012-06-29
Alimente care te protejeaza de soare

Alimentele care protejeaza impotriva efectelor nocive ale soarelui contin substante nutritive cu rol esential in apararea pielii impotriva atacului nemilos al razelor ultraviolete. Alimentatia nu inlocuieste protectia oferita de lotiunile de vara create in acest scop, dar vine ca un adjuvant in efortul de a-ti mentine o piele frumoasa, stralucitoare, dar mai ales sanatoasa, pe toata perioada verii! Iata alimentele care creeaza cel mai bun scut impotriva radiatiilor solare!

Foto: healthypalm.com

Vara, lotiunea de protectie solara este recomandat sa devina cel mai utilizat produs de ingrijire a corpului. Este indicat sa iti iei lotiuni de corp care contin SPF adecvat tipului tau de piele si sa nu iesi niciodata din casa fara sa te dai cu o astfel de crema, chiar daca nu mergi la plaja, ci te plimbi prin oras.

Intareste scutul de protectie a pielii oferit de lotiuni cu ajutorul catorva alimente speciale, sanatoase si racoroase, care actioneaza si ele impotriva radicalilor liberi si radiatiilor solare care afecteaza pielea.

Rosii

Rosiile reprezinta unele dintre fructele cu cel mai crescut continut de licopen, o substanta importanta pentru combaterea efectelor nocive ale soarelui.

Vara, rosiile abunda pe tarabele din piete si sunt unele dintre cele mai consumate fructe, in salate, mancaruri sau simple. Acum ai inca un motiv pentru care sa le incluzi in dieta zilnica!

Peste

Acizii grasi esentiali Omega 3 continuti de o varietate mare de tipuri de peste - hering, macrou, pastrav, sardine - sunt alimente esentiale in efortul de a-ti proteja pielea de razele ultraviolete ale soarelui.

Consumul de peste ajuta si la reducerea procesului inflamator cauzat de arsurile solare.

Migdale

Migdalele sunt unele dintre fructele cu coaja lemnoasa extrem de sanatoase si isi dovedesc eficienta si in combatarea si prevenirea urmelor dezastruoase pe care soarele le lasa pe pielea ta.

Continutul bogat de vitamina E protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi si previne imbatranirea prematura a pielii cauzate de soare. Consumul a aproximativ 30 g de migdale pe zi furnizeaza organismului aproape jumatate din doza zilnica recomandata de vitamina E.

Afine

Afinele, si in general fructele de padure, contin o cantitate mare de antioxidanti si flavonoizi, in special antocianine, care stimuleaza circulatia sangelui si transportul oxigenului si nutrientilor catre celulele pielii. Antocianinele protejeaza pielea impotriva razelor ultraviolete ale soarelui.

Ciocolata neagra

Pe langa faptul ca este un rasfat culinar delicios, ciocolata neagra isi dovedeste eficienta si beneficiile si in sanatatea ta si a pielii tale.

Continutul crescut de antioxidanti, mai exact flavonoide, din acest tip de ciocolata, formeaza un strat de protectie puternic impotriva razelor solare nocive.

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi - spanac, broccoli, sparanghel - sunt bogate in substante nutritive importante, de tipul antioxidantilor, vitaminelor si mineralelor, care contribuie la regenerarea pielii.

Aceste legume, la fel ca si cele galbene - ardei, morcovi etc. - contin betacaroten, care protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi si previne imbatranirea prematura a pielii. Cu cat legumele sau fructele au o culoare mai inchisa, cu atat contin mai mult betacaroten, iar beneficiul este mai mare.

Nu doar legumele cu frunze verzi au acest merit. In categoria alimentelor care te protejeaza de soare intra si legumele galbene sau rosii, dar si fructele cat mai colorate, in special fructele de padure (mure, zmeura, coacaze negre etc.) Dovleceii si pepenele verde se remarca prin calitatile lor exceptionale in protejarea pielii impotriva radiatiilor solare.

Ceai verde

Ceaiul verde este o bautura pe care nu trebuie sa o ratezi in aceasta vara. Pe langa faptul ca hidrateaza, ajuta la slabit si inlocuieste cu succes cafeina de care ai nevoie pentru a te energiza zilnic, are si rolul de a imbunatati aspectul pielii si de a o proteja importiva radiatiilor solare, datorita continutului de polifenoli.

Polifenolii sunt antioxidanti care contribuie la fermitatea pielii si au un rol profilactic esential impotriva razelor ultraviolete si a efectele nocive cauzate de acestea.

Tu stiai ca alimentele iti pot oferi protectie in fata radiatiilor solare? Pe care dintre ele le consumi cel mai des? Cum te protejezi de razele ultraviolete? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente vara soare

Articole recomandate

Citeste si despre