Cinci alimente pe care copiii le vor adora in zilele fierbinti de vara

/ / Modificat: 2021-07-14
Cinci alimente pe care copiii le vor adora in zilele fierbinti de vara

Vara vine cu o multime de schimbari in rutina zilnica a copiilor. Temperaturile ridicate, vacantele, iesirile la piscina sau in aer liber, la plaja, toate afecteaza programul de masa al celor mici, care, pe deasupra, isi mai si pierd pofta de mancare. Iata cum poti sa te asiguri ca micutul tau beneficiaza de toti nutrientii de care are nevoie in sezonul cald, mai ales daca ai acasa un mic mofturos.

De multe ori ora mesei ne gaseste pe afara vara; la plaja, la piscina, in excursie, indiferent unde ai fi, trebuie sa ai la indemana, mai ales pentru cei mici, alimente care nu se strica usor, care pot fi transportate simplu si care pot fi mancate cu mana. Cum hidratarea este esentiala in zilele toride, putem alege alimente proaspete si hranitoare; in plus, daca doriti sa incercati ceva nou, in loc sa carati dupa voi borcanase cu piureuri si termosuri cu supe pentru cei mici, puteti incerca metoda Baby Led Weaning.

Ce este BLW

Baby Led Weaning (BLW) este noul trend in hranirea copiilor care au inceput deja diversificarea si presupune sa il lasi sa se hraneasca singur. Nu este ceva nou sa ii pui copilului in mana un fruct sau bucati pe care sa le bage singur in gurita, in loc sa tot incerci sa il pacalesti cu metoda "avionul", spre exemplu. Insa acum s-a scris o carte despre beneficiile acestei practici si toata lumea vrea sa o incerce inca de la inceputul etapei de diversificare. Diferenta este, totusi, ca lasi copilul sa aleaga ce si cat mananca din ce i-ai pregatit, fara sa il indopi.

BLW ajuta la dezvoltarea motricitatii, a coordonarii mana-ochi, a masticatiei, a dexteritatii si, nu in ultimul rand, la formarea unor obiceiuri alimentare sanatoase.

In plus, copilul se simte independent chiar de la 6 luni si nici nu este fortat sa manance mai mult decat simte ca are nevoie, ceea ce previne tulburari de alimentatie si de greutate.

Mese usoare de vara pentru copii

Fructele, alimentele proaspete, neprocesate, sunt cele mai indicate in zilele toride de vara. Fie ca incerci metoda BLW, fie ca mergi pe hranirea "clasica", bebelusul tau trebuie sa fie hranit si hidratat.

Pepene rosu sau galben

Cand afara este prea cald sa te poti gandi la mancare, o portie de pepene poate fi foarte apetisanta. Continutul lor ridicat de apa si gustul excelent fac din pepene vedeta zilelor toride, indiferent de culoare. Le poti face celor mici "grisine" din pepene, pe care sa le poata manca si singuri, cu conditia ca semintele sa fie, desigur, scoase, pentru a evita accidentele.

Pateuri sanatoase

Vara mai mult ciugulim decat mancam si asta este valabil si pentru cei mai mici membri ai familiei. Poti prepara acasa un pate de legume, de masline, cu rosii uscate sau vinete ori chiar din somon sau midii. Servit cu paine prajita, spre exemplu, va fi o gustare excelenta si hranitoare.

Castravete

La fel ca pepenele, castravetele este foarte bogat in apa si vitamine, prin urmare reprezinta o masa grozava pentru copii in orice moment al zilei. Da-i copilului betisoare de castravete pe care sa le rontaie in voie sau incearca sa il imbii sa le manance cu hummus sau iaurt.

Chicken nuggets sau chicken fingers

Sunt usor de facut, usor de transportat si delicioase atat calde, cat si reci, fie ca sunt prajite, fie ca sunt facute la cuptor din piept de pui.

Hummus

Nautul este o sursa excelenta de proteine vegetale si de fier si il poti servi copilului cu grisine clasice sau facute din fructe si legume (dovlecei, vinete, castraveti, morcov fiert). Poate fi servit rece, iar daca ii pui si zeama de lamaie, hummusul va fi un aliment placut si racoritor.

Foto: Piqsels.com

Taguri Alimentatia copilului Alimentatie bebelusi Alimente vara soare

Articole recomandate

Citeste si despre