Beneficiile pepenelui rosu

/ / Modificat: 2016-07-11
Beneficiile pepenelui rosu

pepene_rosu

Pepenele rosu este unul dintre cele mai cautate si savurate fructe ale verii. Atunci cand soarele arde cu putere si ne istoveste organismul, pepenele are meritul de a ne incarca cu energie, de a hidrata organismul secatuit de canicula si de a-l imbuiba si cu substante nutritive care-l protejeaza de boli si pericole. Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le atrage pepenele rosu in sanatatea noastra, dincolo de a fi racoros si gustos. Descopera si alte avantaje ale consumului de pepene verde!

Ofera un plus de energie

Datorita continutului ridicat de vitamina B, pepenele rosu ofera organismului un surplus de energie, iar spre deosebire de produsele care contin cofeina, fructul hidrateaza foarte mult intregul organism. Contine si magneziu, foarte important pentru cresterea tonusului psihic.

Previne cancerului

Pepenele rosu are bogate proprietati anticancerigene, datorita concentratiei crescute de antioxidanti, in special de vitamina A. Acestia neutralizeaza radicalii liberi cancerigeni care vor sa patrunda in organism si sa il imbolnaveasca si tine la distanta mai multe forme de cancer - de colon, de prostata, de san, vezica, plamani, piele etc.

Mai exact, licopenul este motivul pentru care corpul tau va fi ferit de cancer.

Imbunatateste aspectul pielii

Pepenele rosu este un fruct cu un continut ridicat de antioxidanti care intaresc sistemul imunitar si protejeaza impotriva imbatranirii premature, atat la interior cat si la exterior. Consumul regulat de pepene va avea ca efect, inca din primele zile, o piele mai frumoasa si mai luminoasa, dar si o stare generala mai buna.

Intareste imunitatea si previne raceala, gripa si alte boli

Bogat in antioxidanti, si in special in vitamina C, pepenele rosu tine la distanta o multime de boli. Intareste sistemul imunitar al organismului si il transforma intr-o adevarata fortareata impotriva virusurilor si bacteriilor care vor sa patrunda in organism si sa il imbolnaveasca. Lupta cot la cot cu raceala si gripa si nu lasa niciodata garda jos in fata lor, prevenindu-le cu succes.

Hidrateaza intens

Pepenele rosu este format in proportie de 92% din apa, ceea ce inseamna ca este una dintre cele mai importante surse alimentare de hidratare pentru organism.

In zilele caniculare de vara, se pierd o multime de fluide prin transpiratie. Pepenele rosu este bogat in electroliti de sodiu si potasiu, care ii inlocuiesc pe cei pierduti din cauza temperaturilor crescute de afara sau a eforturilor fizice intense.

Previne crampele musculare

Un alt beneficiu al pepenelui rosu pentru organism este datorat tot magneziului, care are si rolul de a preveni aparitia crampelor musculare.

Ajuta digestia si slabeste

Pepenele rosu este un aliat puternic in lupta impotriva kilogramelor in plus. Pe langa faptul ca are foarte putine calorii, este bogat in tiamina, o vitamina din complexul B care ajuta la echilibrarea sau normalizarea apetitului si la o digerare corespunzatoare a alimentelor.

Combate stresul si ne ajuta sa ne relaxam

Canicula este unul dintre cei mai importanti factori de stres in timpul verii. Caldura excesiva slabeste organismul, determina aparitia oboselii si a apatiei. La acestea se mai adauga si grijile si problemele de zi cu zi, iar organismul sufera de pe urma cresterii nivelului de stres.

Pepenele verde contine acid pantotenic, esential in combaterea stresului din organism.

Imbunatateste functiile tiroidiene

Pepenele rosu contine si cupru, un mineral vital pentru buna functionare a glandei tiroide. Glanda tiroida are roluri esentiale in multe dintre procesele organismului.

Previne osteoporoza

Osteoporoza este boala care slabeste oasele si le predispune la fracturi si afecteaza foarte multe femei, in special dupa intrarea la menopauza.

Pe langa calciu, esential pentru profilaxia acestei boli, magneziul este alt mineral care ajuta la intarirea osaturii. Pepenele rosu este o sursa importanta de magneziu si un consum constant din acest fruct poate contribui din plin la prevenirea osteoporozei.

Imbunatateste vederea sau sanatatea ochilor

Pepenele verde este o sursa excelenta de vitamina A si betacaroten, ambii nutrientii fiind esentiali pentru sanatatea ochilor si a vederii.

Alte beneficii ale consumului de pepene verde

beneficii_pepene_rosu

  •  scade tensiunea arteriala;
  • imbunatateste activitatea inimii;
  • stimuleaza libidoul;
  • trateaza disfunctiile erectile si impotenta;
  • ajuta la eliminarea toxinelor;
  • stimuleaza puterea de concentrare si invatare.

Iti place pepenele? Ce alte beneficii ale acestui fruct varatic ai mai descoperit? Impartaseste-ne sugestiile si parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pepene rosu Beneficii Sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre