Activitati de week-end cu familia

/ / Modificat: 2012-08-28
Activitati de week-end cu familia

Week-end-urile sunt facute pentru a fi petrecute alaturi de cei dragi, impreuna cu prichindeii, dar si cu ceilalti membri dragi ai familiei tale. Daca tot ai la dispozitie doua zile intregi pe care sa le dedici copiilor, profita de ele si petrece un timp de calitate cu ei, facand tot felul de activitati nastrusnice, amuzante si distractive impreuna. Avand in vedere ca inca este vara si distractia in aer liber este cea mai cautata de prichindei, iata cateva idei de activitati de week-end cu familia.

Campare la munte

Profita de vremea frumoasa si cu atat mai mult de canicula din ultima vreme, pentru a fugi putin la munte, pentru o noapte de campare. Nu doar ca te vei bucura de racoare si aer curat, dar ai ocazia de a te apropia mai mult de familia ta.

Mersul cu cortul se poate dovedi o metoda placuta de a petrece timp cu familia, departe de zumzetul continuu al orasului, dar si o ocazie educativa pentru copil. Micutul tau poate descoperi cum se traieste in mijlocul naturii, tehnici de supravietuire si alte informatii pretioase despre acest tip de turism.

Picnic la iarba verde

Daca timpul nu va permite o escapada de week-end, profitati de orele libere pentru a scoate intreaga familie la un picnic la iarba verde.

Fie ca faceti gratar la fata locului sau ca aduceti preparatele de acasa, plecati undeva cat mai departe de Bucuresti, eventual in mijlocul unei paduri sau la un lac din apropiere.

Iesirea la iarba verde permite petrecerea unui timp de calitate impreuna cu familia, favorizeaza intarirea legaturilor intre parinti si copii, relaxarea si destinderea.

Gatit in familie

Gatitul in familie ramane una dintre cele mai de succes activitati care-i aduna laolalta pe toti ceilalti. Este o activitate relaxanta, care permite copilului sa invete mai multe lucruri despre gatit si sa contribuie la prepararea mancarurilor pe care le adora, dar si sa isi foloseasca imaginatia in crearea unor retete personalizate. Puteti rade, glumi si discuta lucruri esentiale, in timp ce pregatiti bucatele voastre favorite si organizati masa!

Zi de cinema... acasa

Daca vremea nu permite sa iesiti afara si sa petreceti momente relaxante in aer liber, va puteti distra copios si petrece momente de calitate impreuna si in casa.

O idee de a va distra in familie, dar mai ales de a va relaxa putin, este sa faceti o zi de "home cinema". Faceti o selectie de filme, potrivite pentru toate categoriile de varsta, aprovizionati-va cu mult popcorn, sucuri si prajiturele si apasati butonul "play" al calculatorului sau dvd-ului. Relaxati-va si bucurati-va de compania celor dragi.

Vizita la o ferma

O alta idee interesanta prin care sa va relaxati in familie si sa fructificati la maxim timpul este sa duceti prichindelul la o ferma a animalelor din apropierea orasului vostru.

Micutul tau are ocazia sa invete mai multe despre animale si ingrijirea lor, ba chiar sa calareasca un calut sau un magarus, iar voi va puteti destinde la o terasa de prin apropiere sau degustand produse traditionale, ecologice de la fermieri.

Jocuri de societate sau in aer liber

Joaca este o activitate placuta nu doar pentru copii, ci si pentru adulti. Asadar, nu mai stati pe ganduri si organizati un week-end plin de jocuri, atat in casa, cat si in aer liber.

Nu doar ca va permite sa va relaxati si sa va simtiti bine impreuna cu copilul, dar au si un scop educativ pentru cel mic, ajutandu-l sa-si dezvolte imaginatia si creativitatea.

Gradina Botanica sau Zoologica

Plimbarile prin parc, cu bicicleta sau rolele, pot fi facute oricand, chiar si in timpul saptamanii. Insa aveti nevoie de o zi intreaga pentru a vizita, impreuna cu copilul, doua dintre cele mai indragite obiective turistice de catre cei mici - Gradina Zoologica si Botanica, in turul carora copiii pot invata o multime de lucruri noi, iar parintii se pot destinde alaturi de ei, amintindu-si de propria lor copilarie si admirand exponatele noi.

Voi ce activitati de familie faceti in week-end? Cum va relaxati cel mai bine impreuna cu copiii? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati familie weekend Activitati in familie Activitati de weekend Activitati distractive copii Activitati parinti

Articole recomandate

Citeste si despre