6 Idei pentru un weekend ieftin si de calitate

/ / Modificat: 2022-01-18
6 Idei pentru un weekend ieftin si de calitate

Un buget atent chibzuit de la o luna la alta nu ar trebui sa devina o grija pentru copii. Iata de ce am decis sa iti propunem 6 activitati low-cost de weekend, in care sa te distrezi si sa te conectezi cu copilul, fara sa fie nevoie sa cheltuiesti mai mult decat iti permiti, sau decat ti-ai propus.

Reinventeaza!

Inainte de a te chinui sa gasesti cele mai tentante oferte jucarii copii - chiar daca au un pret excelent, ele tot reprezinta o „agresiune” asupra bugetului - pune-ti la contributie imaginatia si reinventeaza jocurile pe care le aveti deja.

Orice joc devine mai amuzant si mai palpitant daca se joaca pe puncte sau pe… pedepse. Inchipuie-ti, numai, ca de fiecare data cand esti dat afara la Nu te supara, frate! trebuie sa iti strigi numele sarind intr-un picior si dand din aripi ca o gaina, sau ca atunci cand pierzi la Ubongo! trebuie sa iti asumi spalatul vaselor dupa cate o cina!

Suna un prieten!

Daca exista un „cel mai bun/cea mai buna prieten(a)” a copilului tau, o vizita prelungita peste weekend te poate scoate din multe necazuri. Nici macar nu e nevoie sa planifici cine stie ce activitati, caci o iesire in parc, la joaca, sau jucariile de acasa redevin sursa de distractie.

Unde mananca un copil pot manca si doi, popcornul este cea mai buna rontaiala a tuturor timpurilor, iar o sticla de sirop si un sifon inlocuiesc orice suc din comert si se pot transforma si in hohote de ras.

Bucurati-va de natura!

Natura e mereu la indemana, indiferent unde locuiesti. Copiii mici se bucura de orice gandacel descoperit in cale, iar cei mai mari pot fi antrenati in explorari, descoperiri sau concursuri. E imposibil sa nu ai o padurice, un parau, un islaz, un arbore batran in apropierea locuintei sau la o distanta care poate fi parcursa in cel mult jumatate de ora, si daca luati cu voi o lupa si un telefon sau un aparat de fotografiat, cel putin jumatate de zi va va fi ocupata.

Iesiti la un picnic

In locul ciorbei de la pranz poti face o tarta sarata sau chiar niste sandvisuri, pe care sa le mancati in parc sau la padure. Veti descoperi insecte si plante, veti aduna pietricele si frunze, veti pune la presat floricele pentru felicitari pentru aniversarile bunicilor, veti asculta pasari pe care le puteti chiar urmari cu un binoclu ieftin, le puteti fotografia sau le puteti identifica pe Google.

Transforma-ti casa intr-un loc de joaca

Daca nu ai foarte multe preconceptii legate de ce se face si ce nu se face in casa, iti propun o reteta cu care nu ai cum sa dai gres: jocul de rol. Dar nu orice joc de rol, ci unul amplu, care iti va transforma intreg weekendul intr-o aventura si intr-un taram de basm.

Imagineaza-ti ca tot livingul tau poate deveni un fort pe care trebuie sa il aparati intreaga noapte impotriva indienilor. Sau ca, folosind toate scaunele din casa, construiti un tren cu vagon de dormit, sau o rulota cu care calatoriti spre cine stie ce destinatie exotica.

Mai interesant: in interiorul cortului/fortului puteti manca si puteti chiar dormi. Il puteti decora cu o instalatie mica de Craciun si puteti citi sau inventa povesti. Tot de acolo puteti sa va uitati la un film sau la un desen animat.

Atelierul de moda

Cunosti vreun copil care sa nu adore sa se imbrace in hainele parintilor sau sa se deghizeze? Eu nu am intalnit nici unul! Puteti deschide larg usile sifonierului pentru a alcatui tinute, a reinventa costumatii, a va pregati pentru parada modei. Puteti impinge lucrurile si mai departe si sa va machiati (putin) impreuna. Sau sa traiti, tot impreuna, viata unui fotomodel, cu shake-uri sanatoase si pretentioase la micul dejun si sesiuni de spa cu creme de corp si masaje. Un rasfat relaxant, chiar la tine acasa.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati aer liber Activitati familie weekend

Articole recomandate

Citeste si despre