Cele 7 reguli ale parintelui responsabil

/ / Modificat: 2013-01-08
Cele 7 reguli ale parintelui responsabil
  1. Ascultati-va instinctele. Puneti-va intrebari. Aveti abilitatea innascuta de a sesiza pericolul. Daca instinctul va spune ca e periculos, atunci cel mai probabil asa e.

  2. Anticipati cel mai grav scenariu jucandu-va prin role-play-uri. Pregatiti-va pentru neprevazut. "Nu trebuie sa ma lovesti cu un bat ca sa stiu ca ma doare". Tot asa, nu e nevoie sa experimentezi personal anumite situatii pentru a invata cum sa reactionezi.  Simulati prin joc pericole potentiale, asigurandu-va ca scenariile voastre sunt realiste. Invatati sa recunoasteti diferenta dintre pericolele reale si cele imaginare.

  3. Folositi-va ochii si mintea. Uitati-va mereu si inainte si inapoi. Cunoasteti imprejurimile inainte de a intra undeva. Analizati toate indiciile si incercati sa le intelegeti semnificatia.

  4. Nu va lansati cu neglijenta in situatii riscante. Analizati fiecare persoana, loc si situatie – uneori cu viteza unui scanner daca e nevoie - din punct de vedere al riscului pe care il poate genera.

    Suprevegherea, evaluarea si planificarea sunt ceea ce ii ajuta pe politisti si pe soldati sa se intoarca acasa din misiuni, nu comoditatea, neglijenta sau inconstienta.

    Desi sunt convinsa ca voi ca si parinti v-ati arunca si-n foc pentru copiii vostri, de fapt nu e necesar sa o faceti. Tot ce trebuie sa faci e sa recunoasteti cand e cu adevarat momentul sa o "rupeti la fuga".

  5. Cereti oricand ajutorul. Nu sunteti singuri. Mai multi oameni va vor ajuta decat  va vor face rau. Nu va temeti sa cereti ajutorul - doar pentru ca va e jena sa nu deranjati. Recunoasteti-va limitele. Nu intrati singuri in locuri sau situatii periculoase.

  6. Rezistati comoditatii. Comoditatea este motivul numarul 1 al victimizarii. Nu asteptati "pana maine" ca sa schimbati incuietoarea usii si nu deveniti adeptul ideii "mie nu mi se poate intampla". Toti suntem egali in fata pericolului.

  7. Implicati-va. E nevoie de o comunitate intrega pentru a putea fi siguri de siguranta copiilor nostri. Invatati despre pericolele specifice comunitatii voastre. Fiti o voce a comunitatii atunci cand e vorba de siguranta copiilor. Mai presus de toate, lasati la o parte orice jena sau nepasare atunci cand vine vorba sa raportati o infractiune. Face-ti-o chiar si anonim, dar intotdeauna – intotdeauna, raportati politiei orice vi se pare dubios in comunitatea voastra.

    Multi infractori si criminali au fost prinsi tocmai pentru ca oameni ca voi au anuntat politia.

Intotdeauna atunci cand ceva rau urmeaza sa se intample, exista semne care te avertizeaza. Trebuie doar sa stii dupa ce te uiti, sa fii deschis sa-ti accepti instinctele si sa ai curajul sa actionezi conform lor.

Trebuie sa intelegeti ca aveti abilitatea necesara pentru a va proteja copiii. Aveti incredere in asta. Copiii in siguranta au parinti responsabili si siguri pe ei. Este chiar atat de simplu – deoarece crimele pot fi prevenite, violenta e predictibila si cunoasterea este cheia!

www.copilinsiguranta.ro

Oferiti copilului Dvs protectie prin Sistemul MySafeKid de Alarmare in Caz de Disparitie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Responsabilitati parinti

Articole recomandate

Citeste si despre