7 cadouri pe care poti sa le faci cand mergi la un botez

/ / Modificat: 2019-03-27
7 cadouri pe care poti sa le faci cand mergi la un botez

Venirea pe lume a unui copil este motiv de bucurie pentru intreaga familie. Botezul este primul eveniment din viata bebelusului in care are in preajma pe toata lumea, de la matusi, unchi, bunici, verisori, pana la prieteni de familie.

Pentru toti acesti petrecareti problema cea mare este cadoul pe care trebuie sa i-l ia bebelusului. Multi n-au nici cea mai vaga idee ce s-ar potrivi mai bine.

Petrecerea de botez inseamna, de obicei, o reuniune de familie, cu muzica, dans si voie buna. Evident ca nu te poti prezenta cu mainile goale. Care ar fi cel mai dragut cadou pe care i l-ai putea face? Daca n-ai avut copii, iti va fi dificil sa alegi ceva care sa fie si frumos, si util.

In general, aceasta ceremonie religioasa are loc atunci cand copilul este foarte mic. De aceea este important sa ai idei originale de cadouri pentru botez, este mare riscul de a face greseli si de a-ti cheltui banii aiurea.

7 idei bune de cadouri pentru botez

Un set de “consumabile”

cadouri-botez

Atunci cand se naste un copil, cei mai multi bani se duc pe produsele consumabile, gen scutece de unica folosinta, servetele umede, creme, sampoane si uleiuri de baie, biberoane, tetine, suzete. Concepe un set de astfel de produse si daca nu stii care sunt cele mai potrivite, intreaba un parinte care a trecut prin asa ceva.

Zdranganele din materiale moi

dintisori-jucarii2

Animalute de plus, jucarii concepute special pentru a fi sigure atunci cand copiii le baga in gura, toate acestea pot fi mici daruri pe care sa le faci nou-nascutului atunci cand mergi la increstinarea lui. Poti gasi si jucarii cu diverse texturi sau care au inserate materiale care fosnesc atunci cand sunt plimbate dintr-o manuta in alta. Acestea ii vor stimula simturile si il vor amuza pe cel mic.

Poster pentru masurarea inaltimii

grafic-de-crestere

Daca vei merge intr-o librarie sau intr-un magazin cu articole pentru copii vei gasi niste postere cartonate si foarte frumos colorate, care sunt liniate cu un metru pentru masurarea inaltimii. Astfel, parintii vor fixa acest poster pe perete si din cand in cand il vor masura pe cel mic pentru a vedea cat a mai crescut. Fiind din carton, pot nota data masuratorii.

Jucarie moale hipoalergenica

jucarie-batista

O alta idee de cadou foarte apreciata atat de parinti, cat si de cel mic este animalutul din material hipoalergenic. Este o jucarie clasica ce seamana cu cele din plus, insa materialul din care este realizata este hipoalergenic, astfel ca se vor evita posibilele reactii ale copilului. Desi costa ceva mai mult decat jucariile clasice, te asiguri ca este un lucru util si fara riscuri.

Carusel muzical pentru patut

carusel-muzical

Bebelusul petrece destul de mult timp in patutul sau. Cu un carusel muzical si foarte colorat el va avea atentia captata si va sta linistit pana ce mama sa ii va pregati biberonul sau cadita de baie. Vei gasi o multime de tipuri de carusele, unele dintre ele avand senzori de miscare sau de voce, astfel ca pornesc automat cand bebelusul incepe sa planga.

Saltea de joaca

saltea-bebe

O alta varianta de cadou este centrul de joaca, o saltea care are rolul atat de a-l tine ocupat pe bebelus, cat si de a-i dezvolta atentia si simturile. Saltelutele au jucarii detasabile, arcade, dar si sisteme de redare a unor melodii. Aceasta saltea ii dezvolta functiile motorii, gandirea si abilitatile de rezolvare a problemelor.

Rama foto

rama-foto-pentru-bebelusi

Acest cadou va fi mereu bine primit. Parintilor le place sa isi vada micutii in fotografii, astfel ca se vor bucura sa poata afisa la vedere poze cu bebelusii lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre