Dieta Weight Watchers

/ / Modificat: 2013-07-04
Dieta Weight Watchers

Inca de la inceputul anilor 1960, Weight Watchers a fost un fel de "guru" al oamenilor care vor sa slabeasca. Programul a inceput atunci cand cativa prieteni au inceput sa se intalneasca saptamanal pentru a discuta care este cea mai buna modalitate de a slabi. Acel grup de prieteni a ajuns la cateva milioane de oameni din toata lumea care urmeaza dieta Weight Watchers.

Filosofia Weight Watchers este ca dieta alimentara este doar o parte a mentinerii greutatii pe termen lung. Un corp sanatos este rezultatul unui stil de viata sanatos, adica sanatate metala, emotionala si fizica.



Weight Watchers nu le spune oamenilor ce trebuie si ce nu trebuie sa manance. Scopul este sa ii ajuti pe oameni sa faca alegeri alimentare sanatoase si sa ii incurajezi sa se bucure de activitati fizice, slabind astfel sanatos.

La intalnirile la nivel local ale celor care tin dieta Weight Watchers, membrii discuta problemele pe care le au, se simt mai motivati si asculta dificultatile celorlati participanti. Daca nu poti ajunge la intalniri gasesti sfaturi, retete, un calculator pentru calorii si exercitii, si o comunitate online pe site-ul lor.

Ce poti sa mananci

Exista doua variante ale dietei. Prima, care este si cea originala, "Planul flex", se bazeaza pe punctaje. Cel de-al doilea plan este mai nou si se numeste "Planul de baza" si nu necesita numararea caloriilor.

Planul flex


Planul acesta se bazeaza pe filosofia "Mananca alimentele care iti plac si slabeste". Nu exista alimente interzise, in schimb fiecare aliment are un numar de puncte, in functie de calorii, grasime si fibrele pe care le contine.

Acest sistem incurajeaza selectarea mancarurilor santoase.

Exemplu de punctaj:

• O cana de broccoli = 0 puncte
• 1/2 cantaloupe = 2 puncte
• 1 burrito mic de fasole = 5 puncte
• 1 cana de spaghetti 1/2 de cana de sos marinara = 6 puncte
• 200 grame de friptura = 8 puncte
• 300 de grame de piept de pui la gratar = 3 puncte
• 1/4 cana de sos pentru salata = 8 puncte
• 1 felie de paine = 2 puncte
• 50 de grame de ciocolata = 4 puncte
• O cupa de inghetata de vanilie = 4 puncte

Fiecare persoana care tine aceasta dieta are un anumit numar de puncte pe zi pe care le poate consuma, in functie de greutate si inaltime (BMI). Poti sa-ti calculezi pe site-ul Weight Watchers BMI-ul pentru a afla cate puncte poti sa consumi pe zi.

Scopul initial al dietei este sa reduca greutatea corporala cu 5% - 10%, iar scopul final este ca BMI-ul sa fie mai mic de 25. Pentu cei care trebuie sa slabeasca mult, tinta este sa slabeasca in mai multe etape cu cate 10% din greutatea corporala.

Planul de baza


Planul de baza  reprezinta o noua abordare a dietei Weight Watchers. Planul permite celor care il tin sa contoleze importul caloric prin consumarea numai a unor alimente dintr-o lista prestabilita, desi nu este necesar sa inumere caloriile.

Lista include alimente din toate grupele: legume si fructe, carbohidrati si cereale, carne slaba, peste, pui, oua si produse lactate. O gustare in afara listei este permisa din cand in cand.

Weight Watchers pune accentul pe controlarea moderata a portiilor, flexibilitate si echilibru.

Exercitiul fizic este si el un punct important al dietei. Odata ce ai stabilit planul alimentar, un plan de exercitii fizice va fi integrat in program. Sunt sfaturi practice si pentru viata cotidiana: sa urci pe scari in loc sa iei liftul, sa te parchezi in cel mai indepartat loc din parcare, sa te plimbi etc. Exercitiile fizice au si ele puncte valorice.

Ce spun expertii

Expertii spun ca, desi programul a suferit multe modficari de-a lungul timpului, a rezistat pana acum in topul celor mai populare diete.

Desi programul limiteaza aportul caloric, el permite si asimilarea celor mai importanti nutrienti.

Desi grupurile de suport sunt importante pentru a ramane motivat si a continua dieta, unii oameni nu doresc insa acest gen de abordare.

Asociatia Americana a Dieticienilor este de parere ca planul este echilibrat, ofera multe solutii pentru a slabi si poate fi tinut cu succes pe termen lung.

Un alt aspect pozitiv este ca programul nu are o linie de alimente produse si comercializate de ei, sporindu-si astfel credibiliatea si invatandu-i pe oameni sa manance sanatos fara prea multi bani in plus.

Programul este unul prietenos pe care poti sa il incerci, mai ales ca are o comunitate virtuala foarte dezvoltata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit Dieta Weight Watchers

Articole recomandate

Citeste si despre