Dieta Revizuita South Beach

/ / Modificat: 2013-07-05
Dieta Revizuita South Beach

La cinci ani dupa publicarea popularei diete South Beach autorul, Arthur Agatston, a creat o versiune updatata numita Dieta Revizuita South Beach. Abordarea este in mare aceeasi, cu introducerea unor noi alimente admise si 20 de minute de exercitii de tonifiere pe zi pentru a-ti revitaliza metabolismul si pentru a pierde kilogramele mai usor.

Dupa ce a vazut comentariile pacientilor sai asupra primei variante a dietei South Beach pe website, Agatston s-a hotarat sa dezvolte un plan cu mai multa flexibilitate in primele faze si cu mai multe exercitii fizice.

Acesta spune ca a auzit despre multe povesti ale pacientilor sai care se straduiau foarte tare sa tina regimul, dar esuau pentru ca era foarte strict sau pentru ca se plictiseau de repetarea acelorasi exercitii fizice.

Mai multe studii au demonstrat ca pentru a pierde in greutate in mod eficient este nevoie de aproape o ora de exercitii fizice moderate pe zi. Asa ca Agatston a facut echipa cu un psiholog in exercitii fizice a Universitatii din Miami, Joseph Signorile, pentru a crea exercitii fizice eficiente si in acest context au descoperit beneficiile exercitiilor cu alternare in intensitate.

Exercitiile fizice cu alternare in intensitate te vor ajuta sa arzi mai multe calorii decat un numar de exercitii de aceeasi intensitate.

Cartea Dieta Revizuita South Beach  include multe sfaturi practice despre cum sa iti mentii greutatea dupa terminarea primelor faze ale dietei, povesti de succes, raspunsuri la intrebari frecvente, planuri pentru meniuri si 40 de retete noi. Cartea este disponibila si sub forma de audio book si un DVD cu exercitii fizice.

Ce poti sa mananci

Si in varianta revizuita exista celebrele trei faze. Trebuie sa mananci carbohidrati "buni", cu continut scazut de zahar, grasimi sanatoase, proteine slabe, lactate slabe, si multe fibre pentru a controla aportul de calorii. Fibrele si proteinele slabe te vor ajuta sa tii in frau foamea. Portiile trebuie sa fie moderate.

In prima faza de 14 zile, in afara de alimentele bogate in carbohidrati enumerate mai sus, trebuie sa eviti produsele de patiserie sau alte deserturi bogate in zahar si alcoolul in totalitate.

Ai voie doua portii de lapte sau iaurt cu continut scazut de grasimi pe zi.

Faza urmatoare reintroduce partial carbohidratii, prin portii foarte limitate de paste, morcovi, rosii si ceapa in cantitati nelimitate, fructe in cantitati moderate, cereale integrale, vin si bere slaba doar in anumite ocazii. Faza aceasta dureaza pana cand atingi greutatea ideala.

Ultima faza este cea pe care ar trebui sa o urmezi toata viata. Poti sa mananci alimente normale in portii normale, dar urmand cateva reguli de baza ca alegerea inteligenta a mancarurilor, controlul portiilor, evitarea mancarurilor care stimuleaza foamea (ex. painea) si exercitiul fizic practicat in mod regulat.

Cei care sunt deja familiarizati cu dieta South Beach vor fi fericiti sa afle ca in noua carte ce contine varianta revizuita, fazele 1 si 2 au mai multe selectii de alimente si mai multe retete. Faza 1, cea mai drastica, include mai multa carne de pui, legume, bauturi, deserturi, produse din soia, grasimi sanatoase, si mancaruri gatite.

Chiar daca esti vegetarian sau agreezi numai anumite tipuri de mancaruri, vei avea de unde alege deoarece lista este lunga si mesele nu devin plictisitoare.

Cum functioneaza

Prima varianta a dietei s-a dovedit a fi solutia potrivita pentru foarte multi oameni, iar varianta revizuita promite sa imbunatateasca aceste rezultate punand accentul mai mult pe exercitiile fizice.

In cadrul dietei revizuite, planul de 10 saptamani de fitness are trei faze si este coordonat cu fazele regimului alimentar.

Premisa acestei diete este combinarea unor miscari de intensitate mare si intensitate scazuta in timpul exercitiului de mers ce trebuie facut timp de 20 de minute. In alte zile vei fi nevoita sa faci exercitii de tonifiere acasa (vei avea nevoie de un cronometru si un pedometru).

Exercitiile vor arde mai multe calorii (cu aproximativ 25% mai multe calorii) in ultimele faze ale programului deoarece vor creste in intensitate.

Ce spun expertii

Asociatia Americana a Dieticienilor a laudat aceasta varianta revizuita a dietei South Beach. Acestia au descris regimul ca fiind unul bazat pe multe alimente sanatoase si un plan nutritional echilibrat combinat cu exercitii fizice practice.

Asociatia a aprobat si abordarea exercitiilor fizice pentru care nu iti trebuie echipament special si care alterneaza in intensitate.

Un alt punct forte al cartii este ca pune la dispozitia cititorilor 85 de fotografii ilustrand metoda corecta de executare a exercitiilor fizice, pentru a evita accidentele si a asigura dezvoltarea corecta a muschilor.

Dieta Revizuita South Beach este per total un regim alimentar benefic pentru oricine vrea sa reduca riscul de afectiuni cardiace, diabet, vrea sa-si reduca nivelul colesterolului, sa slabeasca si sa faca exercitii fizice.

Aproape toti dieticienii recomanda oricum pacientilor variante ale fazelor 2 si 3, asa ca poti sa o incerci cu incredere si tu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre