Dieta cu pepene rosu

/ / Modificat: 2017-01-10
Dieta cu pepene rosu

Dieta de slabit cu pepene rosu este cea la care apeleaza cele mai multe mamici pe timpul verii. Pe langa faptul ca este bogat in apa si asigura o hidratare complexa, pepenele rosu contine si fibre, vitamine si minerale esentiale care te ajuta sa slbesti! Afla ce reguli trebuie sa respecti in aceasta dieta!

Cum functioneaza dieta?

Dieta cu pepene nu este una oficiala si nici nu are masuri stricte. Ceea ce sustin specialistii in nutritie este ca introducerea a cat mai mult pepene in alimentatia ta ajuta la slabit. Pe langa faptul ca acesta contine cantitati foarte mari de apa care taie apetitul culinar in exces, acesta contine si fibre care ajuta la eliminarea toxinelor si la imbunatatirea sistemului digestiv.

Secretul dietei cu pepene rosu este ca beneficiezi de hidratare intensa - esentiala in procesul de slabit -, iar mestecatul si inghititul bucatilor "pacaleste" creierul ca ai luat masa si iti ofera senzatia de satietate.

Care sunt regulile dietei?

Dieta cu pepene nu trebuie sa fie una restrictiva si grea de tinut. Iata cateva reguli esentiale pe care trebuie sa le respecti in aceasta dieta.

- primul pas este sa incerci sa introduci cat mai multe gustari de pepene in alimentatia ta;

- inlocuieste apoi zaharul din sucurile de fructe si din deserturi cu pepene si apa;

- taie bucatele mici de pepene, pune-le intr-un castron si baga-le la congelator;

- apoi, in apa pe care esti nevoita sa o bei in dieta adauga cuburi de gheata cu pepene inauntru; va oferi o aroma senzationala apei.

Sucurile naturale au peste 110, 120 de calorii per portie, in timp ce bauturile cu pepene verde doar 50 de calorii.

Redu portiile de mancare de la mesele principale. Taierea aportului de calorii din timpul zilei se va finaliza cu pierderea in greutate. Daca ti se pare ca mananci prea putin, adauga si o portie de pepene pe langa. Vei pacali creierul ca ai mancat la fel de mult, doar ca aportul caloric este mai mic. Trucul este acela de a inlocui multe alimente si in special gustari cu pepene verde.

Inlocuieste toate deserturile cu pepene. Atunci cand ai pofta de ceva dulce, serveste o felie de pepene. Chiar daca este dulce si fructele contin si ele zaharuri, dar naturale, pepenele este o exceptie. Acesta contine doar 8% zahar, ceea ce il face o optiune foarte buna pentru desert. In plus, il poti face inghetata sau il poti asocia cu alte fructe, intr-o salata atunci cand te plictisesti sa il mananci simplu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit femei Alimentatie sanatoasa

Articole recomandate

Citeste si despre