Dieta cu ananas

/ / Modificat: 2013-06-04
Dieta cu ananas

Dieta cu ananas este una dintre cele mai populare regimuri de slabit, dar la fel de controversate si criticate precum cea cu supa de varza murata. Este o dieta restrictiva si nu poate fi tinuta pe termen lung, insa daca reusesti sa ii faci fata vreo 3-5 zile, ai sansa sa slabesti pana la 3 kilograme!

Beneficiile ananasului pentru slabit

Cura de slabire cu ananas este considerata o monodieta. Acest lucru inseamna ca meniul ei se contureaza in jurul beneficiilor unui singur aliment, in acest caz - ananasul. Ananasul a fost inclus in categoria alimentelor cu calorii negative, adica a alimentelor care folosesc mai multe calorii decat contin ele pentru a fi digerate.

Bogat in vitamina C, tiamina, potasiu si mangan, ananasul are efect detoxifiant asupra organismului si stimuleaza metabolismul sa arda grasimile. Ananasul este un fruct sarac in calorii, dar bogat in apa, ceea ce ajuta la prevenirea constipatiei si eliminarea toxinelor din corp.

Dieta de 3 zile cu ananas

Exista foarte multe variante ale dietei cu ananas. Una dintre cele mai cunoscute si folosite este cea de 3 zile, care se concentreaza pe consumul de ananas in combinatie cu peste, mai exact cu ton. Este o cura destul de restrictiva si saraca in alimente, care necesita multa vointa pentru a fi dusa la capat.

In prima zi de dieta, nu se mananca decat un singur ananas, toata ziua, si se beau cantitati cat mai mari de apa. Ananasul se portioneaza astfel incat sa fie consumat de-a lungul intregii zile.

In a doua zi, pe langa ananas si apa, poti adauga in meniu si 2 conserve de ton, intre mesele cu ananas. Este o zi ceva mai consistenta din punct de vedere nutritiv, care ofera organismului energia si vitaminele de care are nevoie pentru a nu claca in fata activitatilor de peste zi.

A treia zi de dieta reia meniul primei zile, in care se mananca doar ananas si se bea apa. La sfarsitul celor 3 zile, cantarul poate arata cu 2-3 kilograme mai putin, datorita aportului caloric minim furnizat organismului pe parcursul regimului.  

Precautii legate de dieta cu ananas

Regimul de slabit cu ananas nu poate fi tinut pe termen lung si este supus riscului bine-cunoscutului "efect yo-yo". Fiind o dieta foarte restrictiva si agresiva cu organismul, exista riscul ca dupa cele 3-5 zile de regim, kilogramele pierdute sa revina la loc si sa fie insotite si de un "bonus", in cazul in care iti reiei stilul alimentar obisnuit.

Medicii sustin ca cea mai sanatoasa si sigura metoda de a slabi cu ananas este sa introduci fructul intr-un meniu echilibrat din punct de vedere nutritiv, format din alimente sanatoase si slab calorice - lactate degrasate, cereale integrale, fructe, legume, peste etc.

Nutritionistii sfatuiesc persoanele care vor sa slabeasca sa foloseasca ananasul pe post de adjuvant intr-o dieta echilibrata, nu sa se bazeze exclusiv pe el pentru a elimina kilogramele in plus.

In acest fel, ai sansa de a slabi sanatos, dar si de a mentine efectul pe termen lung, fara riscul efectului yo-yo.  

Ai tinut vreodata dieta cu ananas? Cat ai reusit sa slabesti? Efectul s-a mentinut pe termen lung? Impartaseste-ne experienta ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta slabit Slabit femei Diete rapide

Articole recomandate

Citeste si despre