8 greseli frecvente in dietele de slabit

/ / Modificat: 2012-06-14
8 greseli frecvente in dietele de slabit

Din dorinta de a slabi repede si mult, unele femei apeleaza la diete si metode de slabit nocive care au ca efect exact contrariul - unele nu slabesc deloc, altele se ingrasa, in timp ce o buna parte dintre ele se imbolnaveste. Iata cele mai frecvente greseli pe care le fac femeile in dietele de slabit, care nu doar ca le impiedica sa dea jos kilogramele nedorite, dar le predispun mai multor riscuri pentru sanatate!

Foto: sheknows.com

Tii dieta, dar nu faci sport

Pentru a avea rezultate, orice dieta de slabit trebuie sa fie completata de un program de antrenament sustinut si constant.

Nu te mira daca dieta ta nu da rezultate sau te-a slabit prea putin pana acum. Nu poti sa slabesti corespunzator doar pe baza dietei. Este important ca efortul sa fie sustinut si de miscare fizica.

Te cantaresti in fiecare zi

Este una dintre greselile frecvente care le demotiveaza pe femei si care determina sa se dea batute destul de rapid.

Nu este recomandat sa te cantaresti zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi. Nu vei vedea nicio diferenta, iar asta va afecta psihicul tau. Vei avea impresia ca nu slabesti deloc sau prea putin, cand, de fapt, nu este asa.

Sari peste micul dejun

S-a demonstrat ca micul dejun este secretul de succes al oricarei diete de slabit. Prima masa a zilei nu este importanta doar pentru sanatate, ci si pentru eliminarea kilogramelor in plus.

Specialistii au demonstrat ca cei care consuma micul dejun cu regularitate slabesc mai mult, deoarece le scade apetitul pe timpul zilei si nu mai consuma o cantitate asa de mare de alimente.

Apelezi la pastile de slabit

Pastilele de slabit sunt tentante pentru toate femeile supraponderale, deoarece le promit o slabire rapida, fara niciun efort.

Daca ar fi atat de simplu sa slabesti sanatos si rapid doar inghitind niste pastile si mancand absolut orice, atunci ar apela toata lumea la aceasta metoda.

Ele nu mint, slabesc repede, dar cu pretul sanatatii tale. Este o greseala sa apelezi la aceasta metoda de slabit, care-ti distruge sanatatea.

Te infometezi

Probabil ca mergi pe ideea ca daca nu mananci nimic, nu ai cum sa nu slabesti. Organismul tau nu functioneaza cu aer, ci cu vitamine, minerale, adica substante nutritive care sunt procurate din alimentatie. In momentul in care alimentatia ta nu mai furnizeaza doza minima de astfel de elemente nutritive, organele vitale incep sa clacheze si sa se instaureze haosul in sanatatea ta.

Infometarea nu este o metoda de slabit. Este foarte important sa mananci trei mese pe zi, plus doua gustari intre, si sa faci alegeri alimentare istete - bogate in vitamine esentiale si sarace in calorii. Fructele si legumele trebuie sa faca parte din meniul zilnic.

Nu dormi suficient

Somnul si slabitul au foarte multe lucruri in comun. Lipsa somnului favorizeaza ingrasarea si obezitatea si reprezinta o piedica in calea dietelor de slabit.

Atunci cand nu dormi suficient, apare oboseala, extenuarea si nivelul stresului din organism creste. Stresul este un factor care favorizeaza obezitatea si care duce la insuccesul dietelor de slabit, din cauza nivelurilor crescute de cortisol.

Servesti portii prea mari de mancare

Chiar daca respecti cele cinci mese obligatorii pe zi (trei principale si doua secundare), este foarte important sa ai grija si la marimea portiilor.

Atunci cand incerci sa slabesti, un lucru este cert - nu poti manca oricat, oricum. Trebuie sa ai grija la ce introduci in organism, dar mai ales la cantitati. Evita sa mananci portii mari si limiteaza-te la strictul necesar, atat cat sa te saturi, dar nu sa te simti plina.

Sari peste mese sau gustari

Fiecare dieta de slabit este gandita special pentru a-ti furniza necesarul de elemente nutritive cu minimum de calorii si pentru a-ti asigura o stare de satietate de-a lungul intregii zile.

Atunci cand sari peste o masa, nu doar ca nu furnizezi organismului nutrientii necesari, dar risti ca la urmatoarea masa sa te supralimentezi, din cauza ca iti va fi foarte foame.

Tu ai facut pana acum greseli in dieta? Cum le-ai reparat? Care este secretul tau cand vine vorba de slabit? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Slabit femei Diete femei

Articole recomandate

Citeste si despre