10 trucuri de slabit fara dieta

/ / Modificat: 2014-06-11
10 trucuri de slabit fara dieta

Daca ai "alergie" la diete si la tot ce presupun ele in efortul tau de a scapa de kilogramele in plus, atunci e timpul sa aderi la alte solutii de slabit. Daca nu vrei sa respecti reguli multiple, sa te abtii de la anumite alimente si sa nu numeri zilele pana la sfarsitul chinului de a tine regim atunci respecta cateva trucuri care ti-ar putea indeplini visul de a slabi cateva kilograme.

Fa-ti un program alimentar stabil, calculeaza portiile si invata sa mananci incet

Ai grija sa ai 5 mese pe zi – 3 principale si 2 gustari. Calculeaza portiile si alege farfurii potrivite in care sa pui mancarurile de la mesele principale. Daca ai farfurii prea mari, vei avea tendinta sa le umpli si sa depasesti portia potrivita.

Autoeduca-te sa mananci cat mai incet. Mesteca de multe ori si taie mancarea in bucatele mici. Cu cat mananci intr-o perioada mai lunga de timp cu atat senzatia de satietate va dura mai mult si nu vei avea tendinta sa mai consumi asa multe alimente, implicit calorii..

Dormi mai mult, slabesti mai repede

Specialistii au demonstrat ca daca dormi cu o ora mai mult decat obisnuiesti te poate ajuta sa slabesti pana la 7 kg intr-un an. Ei sustin ca atunci cand somnul inlocuieste perioadele sedentare si cele in care mancai emotional (fara a-ti fi foame), poti taia cu pana la 6% din totalul de calorii ingerate zilnic.

Mananca supe si slabesti mai usor

Daca mananci o portie de supa de legume in fiecare zi se pare ca te saturi mai repede si pe termen mai lung si adaugi in organism mai putine calorii. Insa este important ca acestea sa nu contina carne si nici sa nu fie creme de legume. De obicei la acestea se adauga multe grasimi.

Mananca micul dejun in fiecare zi, fara exceptie

Nu numai ca servirea micului dejun zilnic te ajuta sa slabesti, dar tine si kilogramele la distanta. Se evita astfel efectul binecunoscut Yo-Yo, care se caracterizeaza prin slabire brusca si apoi prin revenirea kilogaramelor imediat dupa renuntarea la diete. Daca renunti la micul dejun nu inseamna ca mai tai din calorii, dimpotriva, se pare ca cei care sar peste acesta consuma mai multe pe timpul zilei.

Renunta la cerealele rafinate si alege cereale integrale

Fie ca le consumi ca atare la micul dejun, fie ca le cauti prin paine, dulciuri si alte alimente este bine sa le ai in vedere cand citesti eticheta, Substituirea cerealelor "albe" sau rafinate cu cele integrale reprezinta o taiere considerabila la aportul de calorii zilnic. In primul rand ca te vei satura mai repede si cantitatea de alimente consumate va fi automat mai mica, iar apoi ele contin fibre si vitamine care ajuta digestia, implicit metabolismul sa arda mai repede calorii.

Mananca mai "picant"

Asta daca iti permite stomacul si sanatatea. Daca nu ai probleme digestive, nu ezita sa presari in mancarurile tale piper, usturoi, ardei iuti si alte condimente picante care au rolul de a topi grasimi si calorii deopotriva.

Redu istet zaharul din alimentatie

Nu inseamna ca nu mai trebuie sa simti gustul dulcelui niciodata, ci doar ca trebuie sa alegi metode mai istete de a indulci deserturile sau bauturile. In plus, nu numai ceea ce e dulce contine zahar, ci chiar si painea de exemplu il contine. Asadar, noi mancam zilnic o cantitate impresionata de zahar, uneori fara sa ne dam seama.

Daca ciupesti cate un pic de la cafea, mai elimini o bautura racoritoare din meniu pe zi ce trece si te axezi pe sucuri naturale, cafea neagra sau cu un strop de lapte si pe bauturi light sau folosim indulcitori artificiali (dar nu in exces pentru ca nu sunt sanatosi), tai mai multe calorii decat ai crede.

De asemenea, daca faci dulciuri in casa si controlezi cantitatea de zahar din ele, atunci vei taia o mare parte din portia care se gaseste intr-o banala prajitura de la cofetarie. In plus, le poti indulci cu fructe sau cu alte secrete de acest gen.

Bea ceai verde pentru a topi grasimile

Ceaiul verde este esential in orice cura de slabire. Consumul zilnic al acestuia ajuta la accentuarea metabolismului si la arderea mai rapida a caloriilor. Aceasta se datoreaza si unor fitochimicale numite catehine pe care ceaiul verde le contine.

Fa cat mai multa miscare fizica

Daca dieta nu iti face prea mult cu ochiul, poate esti adepta sportului! Acesta este o solutie extrem de eficienta in lupta cu kilogarmele. Daca faci sport zilnic si ai o alimentatie echilibrata, nu neaparat dietetica, atunci ai un succes garantat in slabit.

Aplica regula 80-20

Exista o regula recomandata de specialisti pentru a mai diminua cantitatea de calorii si consumul excesiv de mancare. Acesta consta in ideea de a manca doar 80% din cantitatea de mancare de la o masa, lasand restuld e 20% in farfurie. In timp, te inveti sa te saturi cu mai putin si sa reduci astfel cantitatile de calorii in plus.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri slabit Dieta slabit Slabit femei

Articole recomandate

Citeste si despre