Alimentele care previn caderea parului, pe care trebuie sa le incluzi in alimentatia intregii familii

/ / Modificat: 2023-12-07
Alimentele care previn caderea parului, pe care trebuie sa le incluzi in alimentatia intregii familii

Multi dintre noi au observat ca atunci cand vine toamna, cantitatea de par de la dus sau de pe perie creste exponential. Dupa cum explica Alicia Santamaria, conferentiar la masterul de nutritie si sanatate al UOC si farmacist, "caderea parului toamna este un proces care are de-a face cu reinnoirea naturala" si, prin urmare, este inevitabila, dar si reversibila, deoarece in trei sau patru luni cea mai mare parte a parului cazut va creste la loc. Deoarece este un proces de reinnoire, nu putem face nimic pentru a preveni caderea parului, dar daca dieta noastra este deficitara in anumite minerale si vitamine, caderea parului in aceasta perioada a anului va fi si mai intensa.

In acest sens, expertul recomanda o dieta bogata in fructe si legume si un aport corect de vitamine si minerale, cum ar fi zincul, fierul, magneziul si vitaminele B, A si C. Iata care sunt alimentele care contin toti acesti micronutrienti si care nu ar trebui sa lipseasca niciodata din dieta ta.

Alimente bogate in zinc

Pe langa faptul ca ajuta la prevenirea caderii severe a parului, zincul este un mineral important pentru sanatate, implicat intr-o varietate de functii biologice, cum ar fi sistemul imunitar, vindecarea ranilor si sinteza ADN-ului. Acestea sunt: lintea, carnea de vita, semintele de dovleac.

Alimente bogate in fier

Fierul este un mineral alimentar esential care joaca un rol cheie in transportul oxigenului in organism, fiind implicat in procese celulare vitale, cum ar fi productia de energie.

Alimente bogate in magneziu

Magneziul este un mineral esential pentru functionarea sanatoasa a organismului, precum si pentru a juca un rol important in sanatatea parului, contribuind la fluxul sanguin si la circulatia corecta in scalp.

Alimente bogate in vitamina A

Vitamina A este o vitamina liposolubila esentiala pentru functionarea sanatoasa a organismului. Ea are o varietate de functii in organism si interactioneaza cu o gama larga de sisteme si tesuturi. In ceea ce priveste sanatatea parului, o dieta saraca in vitamina A poate duce la uscaciunea si descuamarea scalpului, caderea parului si parul fragil.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente Caderea parului Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre