Cand planurile de a avea un copil se intorc impotriva noastra

/ / Modificat: 2013-04-10
Cand planurile de a avea un copil se intorc impotriva noastra



Traim in secolul vitezei. Acest fapt si-a pus amprenta pe comportamentul nostru fara sa ne dam seama. Ne-am obisnuit sa calculam, sa cantarim, sa planificam si sa ducem la bun sfarsit tot felul de angajamente sociale si profesionale. Aproape tot ce facem a ajuns sa fie supus unui astfel de regim, inclusiv mancatul si dormitul. E valabil si pentru planurile de a avea un copil.

Cand ne propunem sa aducem pe lume un copil, avem falsa impresie ca trebuie sa facem ceva anume in plus, pentru aceasta. Un program nou, un plan de bataie special pe care sa-l ducem la indeplinire. Calculam data cea mai potrivita pentru contactul sexual care ne va lasa insarcinate, ora optima, pozitia cea mai buna etc, etc.

Si apoi ne punem pe treaba.

In general, cand intreprindem ceva, asteptam nerabdatori rezultatul. Dar asteptarea il face sa para ca intarzie la infinit. Senzatia aceasta ne da la inceput o anume frustrare dar, daca
situatia continua, frustrarea poate evolua in depresie si anxietate. Intr-un cuvant: stres.

Stresul ne schimba perceptia asupra realitatii si scade calitatea vietii. Performantele fizice, intelectuale si psihice scad. Din punct de vedere statistic in conditii de stres sarcina se produce mai greu.

Toate calculele si pregatirile pe care le facem ajung sa ne preocupe prea mult. Faptul ca sarcina se lasa asteptata ne creste stresul. Sexul la data si ora fixate dupa niste calcule matematice ciudate n-are nimic de-a face cu atractia sexuala, ca urmare multe cupluri se confrunta cu o scadere marcata a libidoului. Aproape uitam ca ne iubim! Increderea de sine a femeii e in cadere libera: "Ce fel de femeie sunt eu daca nu pot aduce pe lume un copil?"

Unele femei incep sa sufere de anorgasmie reflexa. Cauza e credinta ca a avea orgasm e obligatoriu pentru a ramane insarcinata. Ele il asteapta cu indarjire si chiar crispare, dar tocmai din acest motiv orgasmul nu se mai produce. Incet, dar sigur, se instaleaza depresia, fapt care scade si mai mult dorinta sexuala.

Printr-o simpla schimbare de atitudine putem evita aceasta avalansa de evenimente psihice. Ideea e sa nu pornim la drum cu asteptari fixate pe calendar. Organismul uman nu functioneaza asa.

Pentru un cuplu care doreste un copil, cel mai bine e sa mearga la medic pentru a stabili ca totul e in ordine si ca nu exista conditii medicale care sa-i impiedice. Odata facut acest pas, lucrurile sunt cum nu se poate mai clare: sex neprotejat si entuziasm! Asta e tot ce aveti nevoie!

Mama natura isi va indeplini cu siguranta menirea. Nu va complicati existenta cu masuratori, calcule la minut si pozitii cu picioarele pe pereti. In felul acesta veti ajunge sa stati cu sufletul la gura si ochii pe ceas pana cand puteti sa faceti al nu stiu cate-lea test de sarcina. Adica va provocati si autoalimentati o stare de stres permanent.

Relaxati-va, orgasmul nu e obligatoriu pentru a ramane insarcinata. Dar tocmai pentru ca sunteti relaxate il veti avea. Iar atata vreme cat ejacularea se produce in vagin, orice pozitie de sex e buna. Mai mult, un bun motiv de destresare e chiar faptul ca nu te mai feresti de sarcina. Si ca sa evitati scaderea libidoului, aceasta e o perioada excelenta pentru a experimenta pozitii, jocuri si fantezii sexuale noi. Nu evitati sexul oral. Acesta va imbunatateste viata sexuala in ansamblu.

Relatia de cuplu va ramane plina de optimism si buna dispozitie. Aceasta e atmosfera in care un copil isi face aparitia fara intarziere si tot aceasta e cea in care el va creste frumos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre