„Sunt epuizata psihic!” O mama se trezeste in fiecare zi la 4:30 pentru a avea grija de copii si de casa, in timp ce sotul ei nu face nimic

/ / Modificat: 2023-11-10
„Sunt epuizata psihic!” O mama se trezeste in fiecare zi la 4:30 pentru a avea grija de copii si de casa, in timp ce sotul ei nu face nimic

Cine spune ca mamele casnice sunt lenese si ca stau degeaba, ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa faca aceasta afirmatie! O mama cu 5 copii, dintr-un oras din Marea Britanie, epuizata fizic si psihic, spune ca s-a saturat sa se trezeasca in fiecare dimineata la 4:30 pentru a avea grija de copii si a se apuca de treburile gospodaresti.

Laura Bensalem, in varsta de 37 de ani, marturiseste ca incearca sa multumeasca pe toata lumea si ca nu le poate spune „nu” copiilor ei atunci cand acestia ii cer, de exemplu, cate doua feluri de mancare la cina. Laura nu este o mama singura, ci il are alaturi pe sotul ei, Wassim, cu care este casatorita de 16 ani. Cei doi locuiesc cu cei 5 copii ai lor, dar si cu parintii Laurei. Cu toate acestea, povara domestica ii revine in intregime Laurei, care face de mancare pentru intreaga familie, isi duce si isi aduce copiii de la scoala, il duce pe sotul ei la gara in fiecare zi, face curatenie, spala rufele, vasele si rezolva tot ce mai este de rezolvat prin casa.

Femeia a explicat ca, de obicei, pregateste cel putin doua feluri de mancare diferite, deoarece familia ei are preferinte diferite pentru cina, ceea ce o scoate din minti.

Laura este casatorita de 16 ani cu Wassim, tatal celor cinci copii, insa acesta nu o ajuta cu absolut nimic prin casa. Atunci cand vine acasa de la serviciu, se duce sa se culce, iar cand are putin timp liber, vrea sa fie lasat in pace.

„Imediat ce vine de la serviciu, se duce direct sus, in dormitor. Wassim nu face mare lucru, nu gateste, nu face curatenie, nu da cu aspiratorul, nu face patul, nu spala rufele, nu le pune la uscat, nu le pune deoparte”, marturiseste Laura.

„Am fost invatat ca intr-o familie mama are grija de copii, de sot si de casa. Sotul munceste din greu pentru a intretine familia. Eu lucrez in afara orasului, iar cand ma intorc acasa, vreau sa ma odihnesc un pic”, spune Wassim, sotul Laurei.

Epuizata fizic si psihic, Laura a decis sa plece de acasa timp de o saptamana si sa isi lase familia sa se descurce si fara ajutorul ei. Femeia si-a anuntat familia ca sta la un hotel pentru urmatoarele sapte zile si ca Wassim va fi obligat sa ia locul. Totul face parte din cadrul experimentului „Wife on Strike”, lansat de postul de televiziune britanic Channel 5. 

„Sunt epuizata psihic. Chiar m-am saturat. M-am saturat de toata munca pe care o tot fac. M-am saturat sa ii pun mereu pe altii pe primul loc. Am nevoie sa vad niste schimbari inainte de a ma intoarce acasa”, spune femeia.

La finalul experimentului, Laura si Wassim se vor intalni pe un teren neutru pentru a incerca sa implementeze cateva schimbari pe termen lung.

  • Surse: dailymail.co.uk
  • Foto: dailymail.co.uk

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mame casnice Treburi casnice Dezavantaje mamici casnice

Articole recomandate

Citeste si despre