Cum fac dragoste parintii care dorm in acelasi pat cu copiii

/ / Modificat: 2021-06-22
Cum fac dragoste parintii care dorm in acelasi pat cu copiii

Mai bine de 10 ani am impartit patul, intr-un fel sau altul, cu copiii mei. Ei isi incep noaptea la noi in pat sau cel putin unul dintre ei sfarseste prin a ajunge in patul nostru in timpul noptii. Aici este cald, confortabil si, cel mai important, acest sistem functioneaza pentru familia noastra.

Si daca iti inchipui ca suntem niste ciudati ... te inseli. Sunt mult mai multe familii in situatia noastra decat crezi. Asta deoarece jumatate dintre familiile care dorm impreuna cu copiii, mint in legatura cu acest aspect.

Co-sleepingul si sexul

Adevarul este ca, desi co-sleepingul este vazut mai bine in ultimii ani, este inca stigmatizat si neinteles. In mod surprinzator, dar cei mai mari critici ai acestui sistem nu cred ca dormitul impreuna cu copiii ii transforma pe acestia din urma in niste mici pungasi dependenti de parintii lor. Nu, oamenii rationali realizeaza ca dormitul in aceeasi camera cu copiii poate fi minunat. Din alt motiv sunt ei impotriva co-sleepingului – pentru ca iti va ruina complet viata sexuala.

Acum nu pot sa vorbesc in numele fiecarei familii, dar din experienta mea si a altor o gramada de prieteni care practica si ei co-sleepingul, pot spune ca ruinarea vietii sexuale este o mare minciuna gogonata. Si nu spun asta doar pentru ca am doi copii, dintre care unul a fost conceput chiar in timp ce primul impartea patul cu noi full-time.

De asemenea nu vreau sa mint acum si sa spun ca avem cea mai uimitoare viata sexuala din univers. Suntem parintii a doi copii scolari, amandoi lucram cu norma intreaga si suntem OBOSITI. Cu sau fara co-sleeping, pur si simplu sexul nu este un fenomen zilnic pe aici si suntem in regula cu asta.

In ciuda a tot ce se spune prin mediul online, avem parte de sex la fel de mult ca si alte cupluri. Iata cum.

Sex la dus? Bifat!

Pe scurt raspunsul este ca facem sex in alta camera, dupa ce copiii nostri adorm. Asa se intampla in 99% din timp. Stiu ca unii oameni au convingerea ferma ca trebuie sa faca sex in propriul pat. Dar atat timp cat aveti mai mult de o camera in casa - si, speram, inca un pat sau o suprafata moale - sunteti liberi sa mergeti. Nu este asa de complicat. Incuiati usa daca aveti plimbareti prin casa. Si asta-i tot.

Faptul ca nu putem folosi dormitorul nostru, de fapt a facut sexul mai interesant. Ne simtim ca si cum ne-am furisa. Sex la dus? Bifat! O partida scurta, in timp ce copiii dorm de pranz in cealalta camera? Bifat! Sex dimineata, dupa ce ambii copii au plecat la scoala, iar sotul se duce mai tarziu la munca? Bifat!

Co-sleepingul inseamna ca trebuie sa fii creativ cu privire la locul si momentul cand faci fapta, si nu inseamna ca nu o vei mai face niciodata. Sincer, aceasta mentalitate mi se pare pur si simplu ridicola. Poate ca unele cupluri intr-adevar au nevoie sa faca sex in patul lor, caci altfel ce, totul se destrama?

In mod evident co-sleepingul nu este pentru toata lumea, si ar trebui sa-l aplici doar daca functioneaza pentru familia ta. Ambii parteneri trebuie sa fie de acord pentru ca acesta sa functioneze. Si daca pentru tine singurul mod acceptabil de a comite fapta este sa faci sex in patul tau, atunci da, co-sleepingul iti poate distruge viata sexuala.

Dar daca sexul este principalul motiv pentru care nu esti de acord cu co-sleepingul, cu siguranta acesta nu ar trebui sa fie un obstacol. Exista atat de multe optiuni pentru a continua sa ai o viata sexuala – iar impartirea patului cu copiii tai nu va strica asta. Iti promit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre