Co-sleepingul - ce inseamna si care sunt avantajele acestuia

/ / Modificat: 2016-09-28 12:12:51

Co-sleepingul - ce inseamna si care sunt avantajele acestuia

Datorita accesului facil la informatie si gradului crescut de educatie al viitorilor parintilor din ziua de azi,  specialistii in domeniu raspund din ce in ce mai des intrebarilor de genul: Este bine sa dorm in aceeasi camera sau pat cu bebelusul meu? Atunci cand va creste nu va refuza sa doarma singur, in camera lui, fiind obisnuit sa stea cu mami sau tati? Cum pot sa imi supraveghez mai bine puiul, dar sa ma si odihnesc in acelasi timp? si lista intrebarilor poate continua.

co_sleeping_mama_bebelus

Orice pediatru iti va spune ca este alegerea ta in calitate de parinte, dar sunt specialisti care au alocat resurse importante in ceea ce priveste ideea de co-sleeping.

Asadar, ce este co-sleepingul? Intr-adevar inseamna sa dormi impreuna cu bebele tau, dar nu obligatoriu in acelasi pat. Studiile in domeniu au scos la iveala o serie de beneficii de ambele parti, atat pentru copil , cat si pentru mama, pe care nu trebuie sa le ignori. 

Iata-le pe cele mai importante:

  • Ajuta bebelusul sa-si regleze programul de somn;
  • Faciliteaza alaptarea la san si cresterea lactatiei;
  • Mama poate dormi linistita, stiindu-si copilul aproape si se poate odihni, atunci cand doarme bebe;
  • Copilul se simte in siguranta;
  • Intareste legatura copil-parinte, ajutandu-l sa creasca mai increzator si sa fie mai sociabil;
  • Dormitul in aceeasi camera, dar nu in acelasi pat, reduce riscul aparitiei SIDS (moartea subita a sugarului);
  • Dioxidul de carbon (CO2) eliminat de mama, stimuleaza respiratia bebelusului (poate parea ilar, dar este adevarat si exista studii in domeniu care atesta acest fapt).

patut_atasabil_Next2Me_chicco

Pentru tot confortul si siguranta copiilor si parintilor in aceeasi masura, Chicco a creat un produs special: patutul atasabil Next2Me, cu un sistem facil de prindere de patul parintilor, putand fi utilizat si ca patut de sine statator. De asemenea poate fi deplasat cu usurinta datorita modului compact de pliere si husei pentru transport.

Sa nu uitam: "fericirea este o calatorie, ce incepe in copilarie"

chicco_abonare_newsletter

Taguri Co-sleeping beneficii Ghidul Parintilor Chicco

Citeste si despre