Sfaturi minune de curatenie in casa pentru parintii ocupati

/ / Modificat: 2020-06-17
Sfaturi minune de curatenie in casa pentru parintii ocupati

Formula “copii, parinti ocupati, locuinta curata” pare sa fie ceva de domeniul fantasticului. Daca nu ai la indemana o bagheta magica, atunci poti incerca sa folosesti cel mai bun aspirator de mana sau sa aplici cateva sfaturi practice pentru parintii foarte ocupati. Desigur, nu uita ca atunci cand este vorba de curatenie, aceasta este o munca de echipa. Asadar, participarea tuturor membrilor familiei este obligatorie. Mai ales daca o transformi intr-o activitate cu recompense pentru toti participantii! 

Planificarea curateniei – cheia succesului pentru parintii ocupati! 

Fie ca este vorba despre tipul de activitati pe care le vei realiza in timpul curateniei, fie ca este vorba despre stabilirea zilelor de facut curat, planificarea este un pas important. De asemenea, atunci cand implici membrii familiei in aceste activitati, asigura-te ca ii stabilesti fiecaruia un anumit tip de activitate sau o zona de lucru. 

56% dintre mamele considera ca a fi o mama buna inseamna si o curatenie impecabila. 34% dintre aceste mame ocupate cred ca micii membri ai familiei nu isi indeplinesc partea planificata pentru curatenia locuintei. De aceea este important ca acestora sa li se desemneze acele parti mai putin complicate sau tipul de activitate sa fie realizat intr-un mod distractiv. 

Printre cele mai comune tipuri de activitate se numara stabilirea unui calendar saptamanal de sarcini pentru copii in ceea ce priveste curatenia. De exemplu, facutul patului, aranjarea imbracamintii in sifonier, curatatul prafului in camera sau sortatul hainelor murdare pe culori ajuta la crearea unei rutine utile pentru copii. Mai ales daca este prevazuta si o recompensa la final de saptamana pentru atingerea obiectivelor. 

Sfaturi minune pentru o curatenie de lunga durata chiar si atunci cand esti un parinte ocupat! 

  • Foloseste sortatoare pentru jucarii, haine si incaltamintea copiilor; 
  • Ai nevoie de cosuri separate pentru lenjerie, lucruri inchise la culoare si prosoape; 
  • Planifica-ti actiunile mai elaborate (curatarea frigiderului, a cuptorului pentru gatit, organizarea debaralei sau a camarii, etc.) pentru acele zile in care nu puteti merge afara (ploua, aveti mai mult timp la dispozitie, etc); 
  • Rufele murdare pot fi plasate direct in masina de spalat pentru mai multa eficienta; 
  • Sorteaza lucrurile murdare inainte de a merge la culcare (maxim 5-10 minute); 
  • Strange jucariile si lucrurile copiilor inainte de a merge la somn (activitate de 10 minute); 
  • Scapa de lucrurile inutile si care ocupa spatiu, mai ales de cele care pot genera praf. 

Foloseste produse de calitate pentru o curatenie de durata! 

Aproximativ 34% dintre mamele ocupate considera ca folosirea unor produse de calitate si prietenoase cu mediul ajuta la eficientizarea curateniei. De exemplu, un purificator de aer ajuta impotriva depunerii excesive de praf in camere. Mai ales ca este util si in cazul in care copiii au probleme legate de alergii sau astm. 

Foloseste dispozitive de curatat pe baza de aburi pentru ca au o eficienta mult mai ridicata. Acestea nu doar curata, ci si elimina germenii, asa ca sunt cu mult mai utile decat alte sisteme de curatat. Iar daca nu doresti un dispozitiv cu aburi pentru curatat, atunci poti opta pentru un aspirator fara sac (usor de curatat). Gasesti numeroase astfel de sisteme pentru case mult mai curate si parinti ocupati pe RecenziiDeTop.com, acolo unde sunt sortate cele mai eficiente dispozitive pentru curatenie. 

Chiar si atunci cand esti un parinte ocupat, poti sa obtii cele mai bune rezultate in materie de curatenie. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ii responsabilizezi pe toti membrii familiei si sa faceti din curatarea locuintei un plan comun de actiune. Nu uita ca acesta sa fie distractiv. Pentru ca atunci cand muncesti cu zambetul pe buze, toate merg ca pe roate! 

Articole recomandate

Citeste si despre