Piese de mobilier care cresc odata cu copilul tau

/ / Modificat: 2018-04-03
Piese de mobilier care cresc odata cu copilul tau

Atunci cand decorezi dormitorul unui copil, trebuie sa te asiguri ca arata bine, este complet functional si, de asemenea, trece testul timpului. Asta inseamna ca trebuie sa ai in vedere inca de la inceput alegerea unui mobilier care va "creste" odata cu copilul tau. Te invitam sa descoperi in continuare transformarile prin care trece o camera de copil, odata cu dezvoltarea lui.

Camera bebelusului

Se stie ca amenajarea camerei unui bebelus se face dupa alte reguli decat cea a unui prescolar sau adolescent. Cand ai vedere amenajarea camerei pentru un bebelus sunt importante detalii precum: siguranta bebelusului, confortul mamei atunci cand il schimba pe micut, accesul facil la hainele copilului. Toate aceste cerinte sunt indeplinite de mobilierul din lemn masiv sau mdf din colectiile propuse de FLEXIMO.  

Avantajul major al unui pat de bebe transformabil, cu dimensiunile 140 x 70 cm, este faptul ca poate fi cu usurinta transformat dintr-un patut pentru bebelusi intr-un pat pentru juniori, odata cu cresterea copilului.

Camera-completa-bebelusi-Pinio-Iga

In prima faza - de patut pentru bebelus - pozitia saltelei este reglabila la 3 inaltimi diferite, potrivite varstei celui mic si nevoii de acces la patut a parintilor. Un alt aspect versatil al patului este faptul ca permite indepartarea a doua bare din aparatoarea laterala - lucru foarte util atunci cand copilasul incepe sa mearga de-a busilea sau in picioare, deoarece se poate da jos singur din pat in siguranta.

O comoda de infasat este un obiect de mobilier esential in primul an de viata al copilului tau. De exemplu, comoda Pinio cu doua usi are la interior un raft pentru organizarea textilelor pentru bebelus, a hainutelor si a altor obiecte necesare in camera celui mic. Usile au un sistem de inchidere cu amortizare pentru a reduce zgomotul si pentru a-i feri pe cei mici de accidente.

Daca te gandesti sa amenajezi camera bebelusului in curand, trebuie sa stii ca in luna aprilie, la Fleximo beneficiezi de reduceri de pana la -15% la mobilierul si accesoriile de decor pentru camera bebelusului!

Camera prescolarului

Intre 3 si 7 ani copiii sunt foarte energici, iar amenajarea camerei trebuie sa raspunda nevoilor lor de miscare si creativitate. La aceasta varsta jucariile au tendinta sa fie peste tot: in cutii, sub pat, sub masa, pe masa etc.

Acum este momentul sa transformi comoda de infasat cu doua sertare intr-un spatiu suplimentar de depozitare. Unitatea de infasat este detasabila, astfel incat, micutul tau isi poate depozita acum aici colectia de masinute sau plusurile. Avantajul este ca vorbim de o piesa de mobilier joasa, astfel incat copilul tau ajunge singur la ea.

Nu este cazul sa renunti la patutul de bebelus, deoarece, de exemplu, patul din gama Pinio poate fi transformat cu usurinta intr-un pat pentru juniori, pe care-l poti folosi pana la varsta de 4-5 ani.

Camera-completa-adolescenti-Pinio-Iga

In momentul in care cel mic a crescut suficient si nu mai are nevoie de bare de protectie laterale acestea se pot indeparta si patul se poate cobori, ramanand doar cu tabliile de la cap si picioare. In felul acesta rezulta un pat de mijloc sau unul care poate fi pozitionat la perete. Daca nu mai stii unde sa depozitezi jucariile, ar trebui sa stii ca acestui pat i se poate adauga dedesubt si un sertar.

Camera scolarului

Cand copilul tau intra la scoala si camera lui ar trebui adaptata la noile provocari din viata lui. Cartile si caietele vor lua locul jucariilor in etajere si rafturi. Acum este momentul sa adaugi un birou si chiar o biblioteca, pe langa mobilierul din etapa de prescolar. Conceptul de biblioteca modulara din colectia Flexa Shelfie ne vine in ajutor.

Biblioteca-modulara-Flexa-Shelfie

Flexa, brandul danez cu experienta de peste 45 de ani in conceperea si productia de mobilier si accesorii pentru copii si adolescenti, propune o colectie unica prin compozitia sa modulara , ce-i da flexibilitate si adaptatabilitate in functie de varsta copilului, ceea ce pentru parinti constituie un avantaj pentru ca nu vor mai fi nevoiti sa inlocuiasca mobilierul complet in camera, ci doar sa-l completeze.

Toate colectiile de mobilier si decoratiuni din portofoliul Fleximo sunt testate si certificate conform standardelor europene de siguranta.

Fleximo ofera solutii complete pentru amenajarea camerei acestora, de la prima varsta pana la adolescenta!

Toate produsele prezentate mai sus sunt disponibile in showroom-ul Fleximo din cadrul Galeriilor Mobexpert Baneasa - Soseaua Bucuresti-Ploiesti 44 C si online, pe www.fleximo.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera copii Camera bebelus Mobila bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre