Cele mai murdare locuri din casa care pot pune in pericol sanatatea unui copil

/ / Modificat: 2023-03-06
Cele mai murdare locuri din casa care pot pune in pericol sanatatea unui copil

Lăsând la o parte mâinile murdare, există locuri în casă în care germenii abundă. Locuri pe care ar trebui să le păstrăm curate pentru a preveni și evita îmbolnăvirile pentru întreaga familie.

1. Toaleta

De la mânerul ușii până la recipientul pentru periuța de dinți, baia nu este doar una dintre zonele în care germenii se acumulează cel mai mult, ci și cea mai frecventată de toți membrii familiei. Toată lumea o folosește zilnic și, din acest motiv, este o zonă care reprezintă un potențial risc de îmbolnăvire dacă nu este menținută curată și dezinfectată în mod corect.

2. Coșul de gunoi

În special coșul de gunoi al bucătăriei, unde se aruncă resturile alimentare și unde se pot înmulti bacteriile. De asemenea, cosul de gunoi poate atrage muștele care mai târziu își pot depune larvele în orice aliment și pot provoca boli, în special boli gastrointestinale, cum ar fi amibiaza.

3. Frigiderul

Trebuie să fim conștienți de faptul că frigiderul este locul în care se depozitează alimentele pe care le consumăm zilnic. Dacă se acumulează murdărie și nu este păstrat curat, acesta este un teren propice pentru dezvoltarea germenilor, deoarece contaminează alimentele pe care urmează să le consumăm. 

Legumele și fructele trebuie curățate înainte de a le introduce în frigider, iar dacă mai rămân alimente, acestea trebuie ambalate în recipiente fără BPA, bine acoperite și, dacă este posibil, identificate cu data, pentru a evita ca acestea să se deterioreze și să genereze mirosuri neplăcute și îmbolnăviri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil murdarie

Articole recomandate

Citeste si despre