Bicarbonatul de sodiu, igienizantul perfect pentru jucariile copilului. Trucuri utile pentru mame

/ / Modificat: 2021-06-03
Bicarbonatul de sodiu, igienizantul perfect pentru jucariile copilului. Trucuri utile pentru mame

Bicarbonatul de sodiu este un aliat de nadejde in bucatarie sau in ingrijirea pielii, stii deja ca poate fi folosit si la curatenie, dar si pentru a scapa de mirosurile nedorite. Iata, insa, ca il poti utiliza cu incredere si pentru a-i proteja pe cei mai mici membri ai familiei.

Bicarbonatul de sodiu este alternativa la toate produsele chimice pentru curatenie si trebuie sa stii ca il poti folosi in special la curatarea si dezinfectarea jucariilor copiilor.

Bicarbonatul - igienizant ecologic, sigur si eficient!

Toate mamele trebuie sa stie ca pot folosi un amestec cu bicarbonat de sodiu pentru a curata jucariile piticilor. Si mai bine este ca, la scurt timp dupa aceea, cei mici se vor putea bucura din nou de ele.

Substantele din comert pot deteriora jucariile cand le cureti de prea multe ori; insa ele trebuie igienizate o data la cateva zile, pentru ca sunt un adevarat "burete" pentru bacterii si microorganisme neprietenoase, care ii pot imbolnavi pe pitici. Daca pana acum amanai procedura pentru ca nu voiai sa ii expui pe copii la chimicale, bicarbonatul este un dezinfectant natural de care o sa-ti para rau ca nu ai aflat mai devreme.

Amestecul de care trebuie sa stie toate mamele

Combina apa cu bicarbonat de sodiu pana se formeaza o pasta mai subtire, iar apoi, cu o carpa inmuiata in acest amestec, sterge jucariile. La finalul procedurii, lasa-le sa se usuce foarte bine, iar copiii se pot juca din nou cu ele fara probleme si fara vreun risc.

Cand nu ai detergent de vase in casa sau daca pur si simplu vrei sa incerci altceva, bicarbonatul te poate scapa de grasimea de pe castronele si caserole din plastic. Foloseste-l cu incredere si pentru igienizarea biberoanelor sau pentru a curata peretii atunci cand micul tau pictor si-a exersat talentul pe orice suprafata i-a iesit in cale.

Bicarbonat contra ciupiturilor de insecte

Odata cu venirea verii copiii au mult de suferit din cauza insectelor. Ciupiturile enervantilor tantari, o intepatura de albina ori ciupiturile de furnici sau chiar de purici ne dau deseori batai de cap tuturor, oameni mari sau oameni mici. Cu o pasta de bicarbonat sau cu o cantitate mica de pulbere frecata pe locul intepaturii puteti alina mancarimea si reduce inflamatia, iar toata lumea se poate intoarce linistita la joaca.

Taguri Trucuri

Articole recomandate

Citeste si despre