De ce sa angajezi o mama care sta acasa

/ / Modificat: 2014-08-04
De ce sa angajezi o mama care sta acasa

Mamele casnice sau care abia au nascut nu sunt candidatii ideali pentru ocuparea unui loc de munca in viziunea angajatorilor. Urgentele medicale si casnice frecvente in care sunt implicati copiii si absenta indelungata din campul muncii determina multi angajatori sa strambe din nas la alegerea unei mame pentru un post. Ceea ce nu stiu multi este ca mamele care stau acasa detin o serie de aptitudini pe care multe alte persoane nu le au. Sunt abilitati care le fac sa fie mai mult decat calificate pentru diverse joburi si care le ajuta sa obtina performante profesionale la care altii nici nu viseaza.

Sunt experte in gestionarea eficienta a timpului

Fie ca vor, fie ca nu, mamele invata din experienta sa-si gestioneze corect timpul pentru a reusi sa faca fata tuturor treburilor de peste zi. Sa reusesti sa ai grija de un bebelus, sa faci curatenie in casa, sa gatesti, platesti facturi si sa faci cumparaturi intr-o singura zi presupune organizare, planificare si multa concentrare.  

Sunt experte in realizarea simultana a mai multor activitati

Daca nu se inventa, cu siguranta mamicile ar fi fost cele care ar fi lansat termenul englezesc multitasking. Daca iti este teama ca au aceasta aptitudine "ruginita" din cauza anilor in care au absentat din campul muncii, este timpul sa te razgandesti.

Nu exista o persoana mai "talentata" in executarea simultana a mai multor activitati decat o mamica care tine un bebelus in brate in acelasi timp in care intinde rufe sau raspunde la telefon. Sunt mai capabile decat multe alte persoane sa trimita mailuri in acelasi timp in care vorbesc la telefon cu un client sau schimba scutecul bebelusului.  

Stiu foarte bine ce inseamna respectarea termenelor-limita

Jena pe care au resimtit-o de fiecare data cand au intarziat cu copilul la scoala si nu a mai fost primit la ore si ratarea numeroaselor programari la medic stabilite cu zile inainte sunt doar doua dintre experientele din care mamicile au invata cat este de important sa respecte termenele-limita.

Asadar, nu iti face prea multe griji ca schimbatul scutecelor si gripa copilului le vor impiedica sa respecte deadline-urile proiectelor pe care le presupune jobul pe care au aplicat.

Sunt experte in social media

Daca inainte de a deveni mamici, nu au prea multe tangente cu internetul sau retelele de socializare, dupa nastere, "virusul" social media le cuprinde imediat. Din dorinta de a raspandi vestea ca au devenit parinti si de a se lauda cu minunatiile de copii pe care le au, mamicile au invatat sa foloseasca aceste canale media in cele mai mici detalii.

Ba chiar au invatat sa editeze poze ori sa realizeze colaje ale acestora, pentru a-si pune copiii intr-o "lumina" cat mai buna. Asadar, daca ai primit un CV de la o mamica care sta acasa si doreste sa administreze paginile de social media ale firmei tale, merita sa o iei in calcul. S-ar putea sa stie butoane, aplicatii si functii ale acestora pe care nici tu nu le-ai descoperit inca.  

Stiu sa planifice evenimente si sunt la curent cu tendintele

Petrecerea pe care au dat-o atunci cand au aflat ca sunt insarcinate, urmata de celebrul "baby-shower" si terminata cu organizarea botezului transforma mamicile in niste organizatoare de evenimente desavarsite.

Sunt la curent cu tendintele in tot ceea ce se poarta in materie de organizare evenimente - sunet, video, fotografie, marturii, invitatii, restaurante, sali de petrecere, muzica - si au si ceva in plus fata de restul specialistilor consacrati in acest domeniu: hormonii de dupa nastere si instinctul matern care le transforma in adevarate luptatoare pentru obtinerea lucrurilor dorite.

Nimic nu sta in calea mamelor, nici macar agenda plina a unui restaurant consacrat. Daca un client vrea musai sa-si faca petrecerea acolo, vor gasi o solutie pentru a face loc acesteia printre alte evenimente deja rezervate. Parol!  

Nu le darama nicio boala

Bolile nu sunt deloc, sau doar in cazuri exceptionale, un capat de lume sau un motiv de invoire de la serviciu pentru mamici. Daca alti angajati iti pleaca acasa doar de la o simpla durere de cap, mamicile au o rezistenta puternica in fata multor boli mult mai grave.

Experienta de mamica le-a ajutat sa capete o oarecare imunitate in fata acestora, in momentul in care au constatat ca nu pot sta in pat atunci cand copilul trebuie spalat, hranit, dus la scoala, cand trebuie platite facturi sau este timpul pentru vizita medicala a bebelusului. Asadar, fii sigur ca mamicile casnice vor fi cele mai consecvente angajate si ca nu prea vei auzi prea des notiunea de "concediu medical" din partea lor.

Nici macar atunci cand copilul este racit sau gripat, nu clacheaza si nu se invoiesc, intrucat stiu ca nu vor rezolva nimic daca stau zi si noapte langa un copil care stranuta sau este putin racit.

Sunt creative si gasesc solutii la orice

Daca ai nevoie de o persoana ambitioasa si creativa pentru postul tau, merita sa angajezi o mama care sta acasa. Numai ea stie cat si-a pus imaginatia la contributie pentru a gasi un spatiu propice in public pentru a-si alapta sau schimba copilul, cum a improvizat o jucarie dintr-o sticla de plastic pentru a-si calma copilul din plans sau cate cantece a inventat pentru a-l adormi mai usor.

Creativitatea este o abilitate care se slefuieste din primul moment in care devine parinte.  

Se folosesc de intuitie

Cu siguranta, nu iti doresti sa angajezi o persoana care sa fie incapabila sa ia decizii de una singura, adica sa fie un simplu executant. Ai nevoie, probabil, de o persoana capabila sa se descurce pe propriile picioare in situatii-limita si sa intuiasca usor nevoile tale.

Mamicile sunt perfecte intr-un astfel de post, intrucat au tendinta de a se baza constant pe intuitie in rezolvarea situatiilor prin care trec cu copilul si nu numai. Au acest al saselea simt foarte bine dezvoltat si ti-ar prinde bine astfel de persoane in firma ta.

Ce alte calitati sau aptitudini profesionale crezi ca mai intrunesc mamicile care stau acasa, din experienta de parinti, care le fac apte pentru diverse joburi? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Joburi mame casnice Mama casnica

Articole recomandate

Citeste si despre