Ce salariu ar trebui sa primeasca o mama care lucreaza acasa. Suma face gaura in bugetul familiei

/ / Modificat: 2019-08-26
Ce salariu ar trebui sa primeasca o mama care lucreaza acasa. Suma face gaura in bugetul familiei

Gatit, curatenie, spalat, calcat, cumparaturi, spalat copiii, aspirator, efectuarea temelor cu cei mici, plimbarea copiilor in parc.

Cati bani crezi ca ar trebui sa primeasca o mama pentru a lucra acasa? Raspunsul are deja o cifra: 73.960 dolari pe an (69.824 euro).

Adica, mamele care lucreaza acasa ar trebui sa castige aproximativ 6.100 de dolari pe luna (5.700 de euro pe luna).

Munca mamei (sau a tatalui) care ramane acasa

Totul este complet documentat. Cel care a facut acest calcul nu este ministru si nici bancher: este un tata constient de cat de mult munceste sotia sa, in fiecare zi, acasa.

Nu conteaza daca este vorba despre mama sau tata. Ideea este de a calcula cat costa munca zilnica in casa si cu copiii. Daca ar fi trebuit sa platesti tot ceea ce face o mama gospodina acasa (sau tatal, daca el este cel care are grija de casa), cifra ar lasa o gaura mare in bugetul familiei.

Ei bine, asta a facut un sot foarte mandru de sotia sa, Gloria, care a decis sa renunte la locul de munca si sa aiba grija de toate treburile gospodaresti, pentru a nu plati o bona cu norma intreaga.

Barbatul a calculat cu cat ar trebui platita fiecare activitate. Apoi si-a deschis un blog "We are Glory" si a publicat analiza.

  • Serviciu de curatenie: de la 50 la 100 de dolari pe serviciu (minim, o data pe saptamana).
  • Spalatorie: 25 USD pe saptamana.
  • Cumparaturi (achizitionarea produselor alimentare, imbracaminte etc.): 65 USD pe ora.
  • Gatit: 240 USD pe saptamana.
  • Sarcini de asistenta (ajutor cu temele, vindecarea ranilor copiilor): 75 USD pe ora.

Mame "multifunctionale"

Adevarul este ca sunt multe femei care se identifica cu Gloria, protagonista acestei povesti. Indiferent daca muncesc acasa sau au si un job, mamele arata in fiecare zi o energie inepuizabila. Pentru ca, in realitate, ea le face pe toate.

Exista mama salvatoare, mama psiholog, mama asistenta, mama vesela, mama bucatareasa, mama sofer, analist. A fi mama este mai mult decat o profesie. Mama este "multifunctionala." Desi, din fericire, lucrurile s-au schimbat, iar barbatii ajuta si ei acum mult mai mult decat inainte in treburile casnice, nu trebuie sa ne pacalim. Mama este cea mai solicitata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama casnica Munca mama

Articole recomandate

Citeste si despre