5 avantaje pe care le au copiii mamelor care lucreaza

/ / Modificat: 2015-01-05
5 avantaje pe care le au copiii mamelor care lucreaza

Inainte de a te lasa coplesita de sentimentele de vinovatie care te lovesc odata cu reintoarcerea la munca dupa nastere, este indicat te gandesti intotdeauna la beneficiile pe care le ai de pe urma acestei decizii, cat si la avantajele care se revarsa asupra copilului tau. Crezi sau nu, copilul tau are de beneficiat pe multe planuri de pe urma intoarcerii tale la serviciu!

Au performante scolare mai bune

Copiii ai caror mame lucreaza tind sa aiba performante scolare mai bune decat cei ale caror mame sunt casnice. Este descoperirea unui studiu intreprins la sfarsitul anului 2013 de catre cercetatorii danezi si americani. In cadrul cercetarii, savanti au analizat datele a peste 135.000 de copii pe o perioada de 15 ani (din prima zi de viata pana la varsta de 15 ani).

Specialistii au facut o comparatie intre rezultatele scolare ale copiilor ai caror mame au lucrat si ale celor ai caror mame au stat acasa si au ajuns la concluzia ca reintoarcerea la munca a mamelor are un efect pozitiv asupra performantelor lor de la scoala.  

Respecta si apreciaza munca

Atunci cand te intorci la munca dupa nastere, nu iti abandonezi copilul. Devii un exemplu pozitiv pentru el si ii oferi o lectie de viata importanta: banii se obtin muncind si munca este buna. Va veni un moment in care copilul tau va fi pus in situatia de a-si cauta un loc de munca si de a-si castiga banii pe fortele proprii.

Este recomandat sa invete sa aprecieze munca de mic, sa o valorizeze si sa ii descopere necesitatea, fiindu-i chiar tu un model pozitiv in acest sens. Este foarte important sa vorbesti mereu pozitiv despre munca si sa nu iti critici slujba in fata lui. Etica ta fata de munca influenteaza enorm conceptia pe care o va dezvolta copilul in viitor fata de propria lui meserie.  

Au sansa la o educatie mai buna

Reintoarcerea la serviciu inseamna si reintregirea bugetului familiei, adica oportunitatea de a-i oferi copilului sansa si bucuria de a experimenta cursuri, ateliere, dansuri si alte activitati educative esentiale pentru dezvoltarea lui, pe care altfel nu ti le-ai putea permite.

Este un avantaj de care au parte copiii si o bucurie pentru parinti ca ii pot ajuta sa isi cultive pasiuni, sa isi dezvolte abilitati importante de viata, fara presiuni financiare si fara frustrarea de a nu-i putea oferi aceasta sansa.

Te pretuiesc mai mult

  Atunci cand stai acasa non-stop cu copilul tau, exista riscul ca cel mic sa nu te mai aprecieze atat de mult pe cat ti-ai dori si sa nu iti mai ofere dovezile de iubire si tandrete dupa care tanjesti. Compania ta devine o rutina pentru el. Insa in momentul in care te reintorci la serviciu, iar orele petrecute in compania lui sunt limitate, copilul invata sa te aprecieze mai mult, dar sa pretuiasca altfel si timpul.  

Invata valoarea banilor

Reintoarcerea la serviciu iti ofera oportunitatea de a deschide delicata delicata despre bani si despre valoarea lor cu copilul. Cel mic intelege astfel ca banii nu "cresc in copac", ci se castiga cu greu, muncind, de aceea, trebuie apreciati si dramuiti corespunzator.

Ce alte beneficii crezi ca mai au copiii ai caror mame muncesc? Crezi ca exista cu adevarat beneficii sau doar dezavantaje in decizia de a te reintoarce la serviciu mai repede dupa nastere? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comenatrii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Reintoarcere serviciu mame

Articole recomandate

Citeste si despre