Cele mai bune fructe in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2018-12-14
Cele mai bune fructe in timpul sarcinii

Cel mai recomandat pentru mame este sa consume 3 pana la 4 bucati de fructe, pe zi in timpul sarcinii. Fructele ofera diferite substante nutritive, fibre si vitamine, care sunt foarte benefice pentru sanatatea femeii si a copilului care se formeaza.

Printre cele mai importante vitamine continute de fructe se evidentiaza beta-carotenul, de care copilul are nevoie pentru dezvoltarea celulelor, tesuturilor, vazului si sistemului imunitar; si vitamina C, care este esentiala pentru formarea oaselor si dintilor copilului.

Fructele au, de asemenea, colagen, care este important pentru tesuturile conjunctive - potasiu, care ajuta la controlul tensiunii arteriale si acidul folic, care serveste la prevenirea defectelor tubului neural si ajuta copilul sa aiba o greutate normala la nastere.

Din aceste motive, este important ca in acest stadiu fructele sa fie o hrana regulata in dieta femeilor. In mod logic, ele ar trebui sa fie completate cu alte alimente, in functie de nevoile specifice pe care medicul le detecteaza la femeia gravida.

Cele mai bune fructe in timpul sarcinii

Fibrele din fructe si legume ofera, de asemenea, diferite beneficii organismului, inclusiv buna functionare a intestinelor, care ajuta la prevenirea constipatiei si a hemoroizilor. Aceste disconforturi sunt foarte frecvente in timpul sarcinii.

Iata care sunt cele mai bune fructe in timpul sarcinii:

Caise

Cele mai frecvente probleme in timpul sarcinii sunt cele derivate din tranzitul intestinal. Caisa este un fruct care contine fibre si ajuta la eliminarea constipatiei.

Zmeura

Este unul dintre cele mai recomandate fructe in timpul sarcinii. Zmeura imbunatateste alimentarea copilului cu oxigen. In plus, ele ofera vitamina C, quercetin si proantocianidine, protejand astfel tesuturile copilului. Aceasta face ca zmeura sa fie unul dintre fructele cele mai solicitate de femeile insarcinate.

Capsune

Capsunile sunt foarte benefice in timpul sarcinii, deoarece ajuta la imbunatatirea circulatiei. In plus, ele ofera o cantitate mare de vitamina C, favorizeaza absorbtia fierului si imbunatatesc apararea. Acestea sunt complet recomandate in timpul sarcinii.

Smochine

Ambele smochine uscate si naturale sunt foarte benefice pentru femeile insarcinate. Ele ofera potasiu si alte minerale care intaresc functia nervoasa musculara a mamei viitoare. Pe de alta parte, ele impiedica, de asemenea, constipatia si problemele legate de hipertensiune arteriala.

Ananas

Acest fruct contine calciu, vitamina C si alti nutrienti care, in principal, previne anemia. Este important pentru ca, tocmai aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme la femeile gravide.

Mar

Daca doresti sa stabilizezi nivelurile sanguine, acesta este fructul ideal care ar trebui sa nu-ti lipseasca in aceasta etapa. Se recomanda foarte mult pentru momentele de pofta si control pentru cresterea apetitului. In acest fel, nu veti abuza de ciocolata si alte alimente care nu sunt recomandate femeilor insarcinate.

Para

Avand in vedere efectul sau diuretic, perele sunt foarte sanatoase pentru femeile insarcinate. Ele ajuta sa-ti mentii energia, dar si sa eviti schimbarile de dispozitie, cauzate de modificarile hormonale.

Pepene verde

Este un fruct bogat in licopen si un antioxidant care protejeaza inima si creierul. Pepenele de pepene sunt parte din lista celor mai bune fructe din timpul sarcinii, deoarece ofera o cantitate mare de apa impreuna cu zaharurile naturale, care sunt foarte benefice in timpul sarcinii.

Grapefruit

Este un puternic alcalizant si antioxidant, ceea ce il face sa contribuie la lupta impotriva radicalilor liberi, care provoca astazi multe boli. In plus, este un citrus care mentine nivelul pH-ului controlat.

Cat de multe fructe ar trebui sa consumi in timpul sarcinii

Ori de cate ori este posibil, cel mai bine este sa mananci 2 cesti de fructe si 2 pana la 3 cesti de legume pe zi.

Iata cateva exemple despre cat de mult ar trebui sa mananci (in cesti):

  • 1 ceasca de legume crude sau fierte
  • 1/2 ceasca de fructe uscate1 cana de suc care conține 100% fructe sau legume
  • 1 fruct mediu pana la mare (1 portocaliu mare, 1/2 mar mare)
  • 2 banane medii sau 1 banana mare
  • 1 ceaaca de fructe crude, conservate sau congelate

Fructele in timpul sarcinii genereaza multe beneficii pentru sanatatea ta si ofera multe substante nutritive pentru copilul care se dezvolta in mod corespunzator. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fructe Femeie insarcinata Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre