5 alimente pentru a preveni si combate raceala si gripa copiilor

/ / Modificat: 2019-01-14
5 alimente pentru a preveni si combate raceala si gripa copiilor

Sezonul racelilor si gripei nu s-a terminat inca, asa ca, din pacate mai este timp destul ca cel mic sa aduca acasa niste virusuri pacatoase. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, si nici ceilalti din familie sa nu fie afectati, iti poti ajuta copilul sa-si intareasca organismul prin cateva alimente si mancaruri la indemana oricui.

Nu e nicio indoiala ca o rutina solida de somn si o dieta sanatoasa sunt doi dintre cei mai importanti factori care ajuta la intarirea sistemului imunitar, care poate lupta impotriva bolilor.

Dar se pare ca exista cateva mancaruri si bauturi care ii pot ajuta pe cei mici sa tina la departare afectiunile specifice varstei, sau daca copilul este deja bolnav, sa-i aline din simptome si chiar sa-l ajute sa treaca mai repede peste aceste episoade de imbolnavire.

Iata care sunt cele 5 alimente pe care orice parinte ar trebui sa le introduca in alimentatia copilului:

Iaurtul

O alegere inteligenta pentru micutul tau ar fi introducerea iaurtului, mai ales in perioada sezonului rece. Iaurtul este o sursa de probiotice, niste bacterii benefice pentru organism, care intaresc sistemul imunitar prin popularea florei intestinale. Probioticele se mai pot regasi si in kefir, iar pentru cel mic ii poti cere sfatul pediatrului pentru administrarea unor suplimente.

Cartofii dulci

Aceste legume simpatice si portocalii sunt pline de vitamina A, un nutrient cu rol important in protectia pielii si a mucoaselor, asigurand buna functionare a sistemelor osos si nervos si la protejarea organismului de infectii.

Doar o jumatate de cartof dulce poate asigura dublul necesar de vitamina A de care un copil are nevoie pe zi. Morcovii, ardeii rosii, mango, dar si caisele deshidratate sunt de asemenea, alimente bogate in vitamina A.

Proteina

Carnea este in mod natural o sursa bogata de proteina, o componenta esentiala a sistemului imunitar. Aceasta se regaseste in carnea de vita in special, care este o sursa importanta si de de zinc, un mineral folosit de organism pentru a produce celule T, cu rol important in sistemul imunitar. Alte alimente cu continut ridicat de zinc mai sunt si nucile caju, naut si fasole.

Supa de pui

Bunica ta avea dreptate: Supa de pui are ceva special, chiar si cea cumparata de la magazin, care iti ofera o stare de confort atunci cand te simti rau. Exista chiar si un studiu care atesta faptul ca substantele existente in supa de pui sau gaina au multe beneficii medicale. Aceasta se pare ca are un rol antiinflamator, care ajuta in special in infectiile tractului respirator.

Bauturi caldute

Nimic nu e mai relaxant decat o cana de crai cald, mai ales cand suferim de dureri de gat sau nas infundat.

Unele studii au aratat ca persoanele care prezinta simptome ca tuse, stranut, nas infundat, dureri de gat, frisoane si oboseala si consuma cel putin o cana de ceai pe zi, au sanse de recuperare mai rapida. Pentru cei mici, cea mai indicata bautura in caz de raceala sau gripa este ceaiul decofeinizat, amestecat cu o lingurita de miere, care este de asemenea de ajutor in durerile de gat si tuse.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente Alimente sanatoase Grija

Articole recomandate

Citeste si despre