5 alimente impotriva racelilor si a gripei in sezonul rece

/ / Modificat: 2018-11-21
5 alimente impotriva racelilor si a gripei in sezonul rece

Temperaturile scazute, zilele mai scurte si activitatile de iarna aduc cu ele aproape intotdeauna gripa si raceala si cum niciun parinte nu doreste sa isi vada micutul molesit de febra si nopti nedormite din cauza tusei sau a nasului infundat, ar putea sa iti fie de ajutor sa afli care sunt cateva dintre superalimentele care pot sa iti protejeze familia de stranuturi si dureri de cap, astfel incat sa va feriti de medicamente si vizite la medic.

5 alimente pentru imunitate in sezonul rece

1.Ciupercile

Indiferent de ce fel de ciuperci vorbim, gustoasele produse sunt excelente in sporirea imunitatii, pentru ca toate contin substante menite sa activeze sistemul imunitar si sa previna infectiile. Bogate in betaglucan, ciupercile ajuta la reglarea celulelor albe din sange, mentinandu-le pregatite de atac in cazul unei invazii. Ciupercile sunt bogate in vitamine si zinc, care fac ca organismul nostru sa fie puternic si sanatos.

Poti pregati ciupercile in diferite feluri, de la mult iubita pizza cu ciuperci, la tocana de iarna cu ciuperci si omlete sau burgeri, deci nu ezita sa le incluzi pe urmatoarea lista de cumparaturi.

2.Kiwi

Fructul dulce si verde este bogat in antioxidanti si vitamina C si E; vitamina C este indeosebi de puternica in lupta impotriva racelii si a gripei, mai mult, este chiar esentiala in a preveni astfel de afectiuni specifice sezonului rece, pentru ca ea sporeste producerea anticorpilor si a celulelor albe ce combat infectia. Vitamina E este necesara in producerea de imunoglobulina, care distruge agentii patogeni ce incearca sa ne imbolnaveasca.

In salate de fructe, amestecat cu iaurt sau consumat simplu, fructul de kiwi este sanatos si gustos!

3.Iaurtul

Pentru ca iaurtul este bogat in culturi probiotice, esentiale sanatatii, este unul dintre alimentele benefice starii de bine a organismului uman; aproximativ 80% din sistemul nostru imunitar se regaseste in stomac, asa ca daca vrei sa il mentii sanatos trebuie sa te asiguri ca sistemul intestinal este si el sanatos, cu ajutorul probioticelor. Probioticele sunt microorganisme vii, care lupta impotriva bacteriilor nocive si a bolilor, sporind numarul de celule ce lupta impotriva oricarui virus.

4.Semintele de dovleac

Semintele de dovleac sunt delicioase si contin vitamina E, zinc si acizi grasi esentiali, inclusiv omega-3, care este un antioxidant antiinflamator natural. Zincul contribuie la productia de celule albe din sange care combat infectiile, asa ca nu ezita sa le folosesti in alimentatia familiei voastre.

Amesteca-le in cerealele de la micul dejun, sau in salate.

5.Usturoiul

Usturoiul este antibioticul natural, care contine proprietati antivirale, antifungice si antioxidante, protejand organismul impotriva infectiilor si tinand la distanta bolile. Usturoiul contine compusi organici pe baza de sulf, care ii dau mirosul specific dar care si ajuta la imunizare, asa ca asigura-te ca cel mic il consuma in mod regulat. Include-l in tzatziki si sosuri si adauga-l peste pui sau peste.

Protejeaza-ti familia cu ajutorul acestor alimente impotriva racelilor de sezon pentru a avea nopti linistite si un sistem imunitar de neatacat!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente Alimente sanatate copii

Articole recomandate

Citeste si despre