Au inceput inscrierile in Tabara de teatru si film, ACTORKIDS 2018

/ / Modificat: 2018-06-08
Au inceput inscrierile in Tabara de teatru si film, ACTORKIDS 2018

Tabara de Teatru si Film ”Actorkids”, un proiect al Asociatiei Culturale Flower Power, se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 9 si 16 ani si va avea loc in perioada 25 iunie - 1 iulie, la Campina.

In “Tabara de teatru si film Actorkids 2018”, copii vor deprinde arta actorului prin intermediul jocului.

Cea mai buna tehnica pe care parintii o pot folosi pentru a-l ajuta pe copil sa invete lucruri noi este joaca. Aceasta o metoda creativa care se preteaza la nivelul de intelegere al copilului si il ajuta sa invete lucruri destul de complicate printr-o metoda facila pentru el. Joaca este instinctiva si distractiva pentru copil. Cu si prin joc si joaca, micutul isi dezvolta abilitati sociale si congnitive, se maturizeaza emotional, dobandeste incredere in fortele proprii si descopera mereu lucruri noi.

Copiii vor lucra pe grupe de varsta, alaturi de actori si regizori profesionisti, vor descoperi notiuni de baza ale artei actorului de teatru si film.

Tabara include urmatoarele activitati:

  • exercitii zilnice de comunicare si expresivitate, extrase din metoda de arta actorului de teatru si film;
  • curs de play - writing(scriere de texte de teatru),inspirate de viata copiilor, cu directa lor participare;
  • curs de fotografie incepatori, cu instructor fotograf profesionist;
  • casting pentru copii, fise de casting si fotografii de casting;
  • ateliere pe intelesul copiilor de scenaristica si actorie de film, prin joc organizat;
  • vizionari de filme importante din filmografia universala, cu actori-interpreti copii, discutarea filmelor dupa vizionare.

Invitatii editiei de anul acesta sunt: Denis Dinulescu-scenarist de film si dramaturg, Adriana Zaharia-regizor de teatru, Anca Constantin-actrita, Monica Florescu-actrita, Mircea Gheorghiu-actor, profesor universitar arta actorului UNATC Bucuresti, Grigore Lese-muzician.

La final, copiii vor primi din partea organizatorilor un DVD cu inregistrari video si fotografii realizate in timpul taberei.

Despre Actorkids

Actorkids este un proiect al Asociatiei Culturale Flower Power.

La editiile anterioare copiii au fost selectati prin intermediul unui casting de catre echipa de organizatori a Taberei de Teatru si Film, au participat la cursuri de actorie, expresivitate, vorbire scenica, echitatie, comunicare, limba engleza predata prin intermediul teatrului si activitati culturale si turistice in zonele turistice din imprejurimi.

Prima editie a Taberei de Teatru si Film “ACTORKIDS” s-a bucurat de participarea extraordinara a prof. univ., regizor Sanda Manu si a prof. univ. dr. Grigore Lese.

Inscrierile pot fi facute pe pagina de facebook a Asociatiei Culturale Flower Power, precum si pe paginile de web www.as-cult-flowerpower.info si www.actorkids.org.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tabara copii Tabara de vara Activitati copii Activitati vacanta de vara

Articole recomandate

Citeste si despre