5 idei de jocuri in aer liber pentru intreaga familie

/ / Modificat: 2017-05-31
5 idei de jocuri in aer liber pentru intreaga familie

Se apropie vacanta de vara si copiii abia asteapta sa scape de grija temelor. Gandul lor sta numai la joaca. Ajuta-i sa se bucure de vremea frumoasa, oferindu-le idei de activitati distractive in aer liber. Daca ti-ai epuizat toate ideile, incearca aceste 5 proiecte, propuse de experti, care garanteaza distractie pentru intreaga familie.

1. Vopsea pentru picturi pe asfalt

Copiii adora sa deseneze cu creta pe trotuar. Cand vine vorba insa de copii mici, trebuie sa iei in calcul riscul de ingerare accidentala a prafului de creta. Poti evita acest lucru confectionand propria vopsea de pictat pe trotuar din ingredinete naturale. Creativitatea copilului va fi stimulata cu ajutorului acestui proiect simplu si lipsit de pericol pentru sanatate.

Cum pregatesti vopseaua? Intr-un vas de plastic, amesteca amidon de porumb cu apa, in cantitati egale. Toarna apoi compozitia in suporturi pentru oua sau briose si adauga o picatura de colorant alimentar in fiecare suport. Odata ce ai preparat vopseaua, nu-ti ramane decat sa-ti iei copiii de mana, sa va inarmati cu cateva pensule si sa iesi in curte sau in fata blocului, pentru a realiza picturi minunate pe asfalt.

2. Grenade spumante pentru bombardat baltoace

Primavara aceasta a avut mai multe zile ploioase decat insorite, insa pentru copii nu a fost o problema. Ploaia lasa in urma balti iar baltile sunt minunate! Pana si prichindeii care invata sa mearga stiu asta. Cum ii lasi sa faca cativa pasi singuri, cum se opresc in prima baltoaca. E musai sa-si balaceasca manutele in apa. Cei mari pot incerca o alta activitate amuzanta.

Ingrediente pentru grenade colorate:

- jumatate de cana de bicarbonat de sodiu;
- colorant alimentar;
- 2 lingurite de acid citric.

Preparare: Amesteca ingredientele de mai sus intr-un vas, apoi adauga o lingura de ulei de masline. Amestecul trebuie sa ramana usor sfaramicios, dar legat. Daca ingredientele nu se leaga bine impreuna, adauga o cantitate mica de ulei de masline, pana cand il poti modela sub forma de bile. Lasa “munitia” sa se usuce peste noapte. A doua zi, incearca puterea de explozie spumanta a grenadelor aruncandu-le in baltoace, impreuna cu copiii.

Nu-ti inchipui ca veti provoca cine stie ce explozie, dar va fi amuzant sa vedeti cum sfaraie in baltoace bombele facute in bucatarie.

3. Norisor pufos din aluat

Cu doar 2 ingrediente poti obtine un material excelent pentru joaca senzoriala. Copiii se amuza foarte mult atunci cand se joaca cu aluatul, dar prepararea lui se va lasa cu un haos total la tine in bucatarie. Daca stai la curte, ati putea prepara aluatul in aer liber. In felul acesta, n-o sa-ti mai pese daca faina se imprastie peste tot. Ai nevoie doar de:

- 8 cani cu faina;
- 1 cana cu ulei pentru copii sau ulei de canola.

Preparare: Lasa-ti copiii sa amestece faina cu uleiul, pentru a confectiona aluatul. Daca vor utiliza faina integrala de grau, aceasta va arata precum nisipul. Procesul de preparare le da ocazia sa simta textura ingredientelor si sa invete o multime de lucruri noi despre bucatarie.

4. Baloane de sapun uriase

vacanta-vara

Jocul cu baloanele de sapun se numara printre preferate copiilor. Ce-ai spune insa de niste baloane gigant? Iti propunem un alt proiect interesant, care cu siguranta ii va bucura si pe pici, si pe parinti:

Ingrediente:

- 6 cani cu apa;
- jumatate de cana de detergent de vase albastru;
- jumatate de cana de faina de porumb;
- 1 lingura de praf de copt.

Odata preparat amestecul, nu-ti ramane decat sa construiesti un inel mare de suflat baloane, cu care sa faci bule de sapun uriase. Pentru asta, ai nevoie de 2 betigase mai tari, cum sunt cele stil pai, folosite ca suport la baloanele umplute cu aer sau heliu. Introdu o sfoara prin ele si leag-o la unul din capete, astfel incat sa obtii un patrat sau un dreptunghi cu doua laterale din ata, si celelalte doua, formate din bete.

5. Spray de creta pentru desene pe asfalt

Inainte sa te apuci de treaba, fa rost de cateva sticle cu pulverizator. Le poti cumpara din hipermarketuri sau de la magazinele cu produse la 1 leu.

Ingrediente:

- 1 lingura de faina;
- 10-12 picaturi de colorant alimentar;
- o jumatate de cana de apa calda.

Preparare: Amesteca faina cu apa, apoi adauga in preparatul obtinut colorant. Toarna-l in sticla cu pulverizator si agita bine recipientul, inainte de fiecare utilizare.

Pentru a obtine spray de creta de diferite culori, toarna mai intai apa amestecata cu faina in sticle si pune apoi picaturile de colorant in fiecare recipient. Poti crea propriile tale nuante, combinand culorile.

Spor la distractie!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati in familie Activitati aer liber copii Activitati vacanta de vara Jocuri aer liber copii Activitati de familie Activitati distractive familie

Articole recomandate

Citeste si despre