7 idei pentru o vacanta de vara fara plictiseala

/ / Modificat: 2017-06-14
7 idei pentru o vacanta de vara fara plictiseala

Odata cu venirea vacantei de vara, unii parinti pot deveni anxiosi numai la gandul ca trebuie sa-si faca mai mult timp liber pentru a petrece cu copiii. Sa fim sinceri, si tu ti-ai dorit ca vremea calda sa vina mai repede si sa scapi de umbrela, bocanci si haine groase. Ca sa nu mai vorbim de corvoada trezitului de dimineata, pregatirea micului dejun pentru intreaga familie si ducerea copiilor la scoala. Ei bine, draga mama, acum ai scapat de toate astea. Iti ramane un ultim obstacol de depasit, inainte de a pregati bagajul pentru vacanta de vara. Nu conteaza ce faceti sau unde mergeti. Important este ca veti fi in familie.

Daca te afli in pana totala de idei, desi ti-ai propus in fiecare dimineata sa-ti faci planuri de vacanta, nu inseamna ca trebuie sa-ti lasi copiii sa intoarca casa cu susul in jos, de plictiseala. Cu asa o vreme minunata, sigur vei gasi ideile de mai jos interesante.

Iata cateva modalitati de a minimiza "nebunia" care urmeaza:

1. Planifica intalniri de joaca

Programeaza cat mai multe intalniri in afara casei, sigur nu vor ramane toate in picioare. Copilul tau se va bucura enorm sa stie ca isi va revedea cei mai buni prieteni si ca va avea sansa sa se distreze impreuna cu ei. Poti alege ca loc de intalnire parcurile, locurile de joaca amenajate sau chiar o piscina.

2. Mergeti la cinema in cursul saptamanii

In weekend, parcarile si salile de cinema sunt pline si risti sa te enervezi din cauza aglomeratiei. In cursul saptamanii insa, mai ales la orele diminetii, totul este minunat. Poti sa prinzi reduceri la bilete si cele mai bune locuri in sala.

Maratoane de filme poti organiza si acasa, dupa pranz, cu aerul conditionat pornit, pentru a uita de zapuseala de afara. Sugereaza-le copiilor sa-si invite cativa prieteni si serveste-i cu sucuri naturale si fructe proaspete.

3. Vizitati imprejurimile orasului

Exceptand cazul in care traiesti intr-o pestera, sigur vei gasi ceva interesant de vizitat in oras sau, si mai bine, in afara lui. Daca ai epuizat lista muzeelor, poti sa organizezi o mica excursie cu bibicleta pana la cea mai apropiata padurice sau loc de distractie. Implica-ti copiii in alegerea locurilor pe care le puteti explora impreuna. Pe langa faptul ca vei parea o mama "cool", sportiva, vei avea ocazia sa reinozi legaturile de familie.

4. Iesiti la picnic

Nu ar trebui sa fie greu sa gasesti un loc pentru picnic. Multe parcuri au locuri special amenajate pentru gratare, asa ca poti organiza o super-petrecere in aer liber, invitand si alte familii cu copii. Nu uita rachetele de tenis, mingea de volei si zmeul confectionat in casa.

5. Admirati stelele

Daca nu ai deja un telescop instalat in gradina sau in balcon, o vizita la Observatorul Astronomic, intr-o seara racoroasa de vara, poate fi o experienta minunata. Explorati impreuna planetele si stelele si descoperiti lucruri noi despre universul in care traim.

Pentru familiile pasionate de astronomie, vanarea fenomenelor astronomice este deja un sport. La prima “ploaie de stele”, sunt deja instalati pe paturi, sub cerul liber, undeva la marginea orasului, departe de poluarea luminoasa, pentru a se bucura de cea mai buna priveliste.

6. Mergeti cu cortul la munte

Iata o idee excelenta, mai ales cand bugetul nu-ti permite vacante extravagante. O seara sub cerul liber, langa un foc de tabara, e un vis pentru multi. Puteti explora fauna si flora locala si incerca sporturi noi, cum ar fi cataratul pe stanci sau tiroliana.

7. Vaneaza ofertele de vacanta de pe site-urile cu reduceri

Vacanta de vara a copiilor tine doar trei luni, insa concediul tau, doar doua saptamani. E cam greu sa le satisfaci nevoia de distractie, cand muncesti de luni pana vineri. In weekend insa, ti-ai putea face timp pentru cateva activitati de familie, care sa te ajute sa te relaxezi alaturi de copii, dupa o saptamana incarcata.

Vei fi suprinsa cate oferte interesante poti gasi pe site-urile cu reduceri. De la city-break-uri last-minute, pana la vouchere la piscina, restaurant, teatru pentru copii, laser-tag, echitatie, initiere in Kitesurfing, bowling si multe alte activitati amuzante.

Vacanta placuta!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati vacanta de vara Vacanta copii Activitati aer liber

Articole recomandate

Citeste si despre