Incepe sezonul virozelor! Tu ce fel de vitamina C ii administrezi copilului tau?

/ / Modificat: 2018-09-17
Incepe sezonul virozelor! Tu ce fel de vitamina C ii administrezi copilului tau?

Dupa cum bine stim, odata cu reintrarea copilului in colectivitate, se da startul virozelor respiratorii de sezon. Vitamina C este una dintre substantele esentiale pentru buna functionare a sistemului imunitar care ajuta organismul sa reziste mai bine in fata atacului virusurilor sau bacteriilor.

Cum ii ajuta Vitamina C pe cei mici?

Organismul uman nu isi poate sintetiza propria vitamina C. De aceea, aceasta trebuie suplimentata prin alimentatie sau prin administrarea de suplimente alimentare. Fiind o vitamina hidrosolubila, o mare parte din ea se pierde, fiind eliminata prin urina.

Vitamina C ajuta organismul sa mentina tesuturile sanatoase, la formarea colagenului, la absorbtia fierului si intarirea sistemului imunitar. Vitamina C este considerata cel mai puternic aliat impotriva racelii.

Vitamina C Naturala versus Vitamina C sintetica

Denumirea de Vitamina C este asociata in mod gresit cu acidul ascorbic (forma sintetica) datorita faptul ca majoritatea formelor de Vitamina C disponibila pe piata sunt cele sintetice. Cercetarile recente au demonstrat faptul ca acidul ascorbic nu este o vitamina completa ci doar stratul exterior al vitaminei C. Vitamina C naturala este complex de elemente esentiale cum sunt: bioflavonoidele, rutina, factorul K, factorul J, factorul P, tirozinaza, ascorbinogen si acid ascorbic, care cresc substantial biodisponibilitatea si eficienta terapeutica.

Atentie! Aproximativ 97% din piata romaneasca de suplimente este inca reprezentata de Vitaminele C de sinteza (acidul ascorbic), acestea fiind mult mai ieftine fata de cele naturale.

Diferenta dintre vitamina C naturala sau "organica" si acidul ascorbic consta in primul rand in capacitatea organismului de a le asimila. Vitamina C organica, extrasa prin procedee 100% naturale, este de zeci de ori mai puternica decat cea de sinteza (acidul ascorbic).sirop-vitamina-c

Vitamina C Naturala de la COSMO PHARM este singura Vitamina C din sursa 100% naturala de Acerola, un complex biologic activ cu actiune vitaminizanta optima.

Obtinut din cele mai bune surse naturale de Vitamina C: acerola, fructe de maces si coacaz negru, siropul asigura un aport optim de vitamina C.

Acerola este unul din fructele cu cel mai ridicat continut de vitamina C (de pana la 100 ori mai mult decat portocala). Coacazul negru si macesul sustin sanatatea tractului respirator si intaresc apararea naturala a organismului.

Gustul bun de ananas al siropului este pe placul copiilor si chiar al adultilor.

Beneficii principale

  • Stimuleaza imunitatea, se asociaza cu succes tratamentului antiinfectios (raceli, amigdalite, bronsite, etc.);
  • Contribuie la formarea naturala a colagenului, la sanatatea pielii si tesuturilor si la vindecarea ranilor;
  • Rol antitoxic, tonifiant si detoxifiant al organismului;
  • Sustine buna functionare a vaselor de sange si creste rezistenta vaselor sangvine;
  • Contribuie la formarea globulelor rosii si la cresterea absorbtiei de fier;
  • Ajuta la metabolismul energetic normal, sustine sanatatea sistemului nervos;
  • Puternic antioxidant neutralizeaza radicalii liberi si protejeaza celulele organismului impotriva stresului oxidativ.

COSMO PHARM iti aduce sanatate din natura!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viroze colectivitate Viroze respiratorii Raceala Vitamina c

Articole recomandate

Citeste si despre