Cum tratam raceala la copii, fara medicamente

/ / Modificat: 2013-08-04
Cum tratam raceala la copii, fara medicamente

Tratarea racelilor fara medicamente este posibila cu ajutorul unor remedii naturiste sigure, aprobate de medici. Pentru ca sunt viroze, ele nu pot fi vindecate cu ajutorul medicatiei, dar multi parinti apeleaza la aceasta pentru a ameliora simptomele neplacute. Iata cateva metode alternative eficiente!

Multe medicamente pentru raceala si gripa nu au fost testate cum trebuie pe copii si reprezinta un pericol la adresa sanatatii lor. S-ar putea ca ele sa trateze pe o parte si sa produca daune corpului pe alta.

Cel mai bine este sa renunti la medicamnete si sa te concentrezi pe tratamente naturale care nu numai ca amelioreaza simptomele, dar aduc si alte beneficii organismului.

Umiditatea

Daca nu stiai pana acum, micutul tau va descoperi ca umiditatea ii este cea mai "draga" prietena atunci cand este racit.

Foloseste umidificatoare de camera pentru a-i asigura un aer cat mai putin uscat. Daca nu dispui de acest aparat, atunci te poti folosi de un truc si mai practic - "sauna" din baie. Da drumul la apa fierbinte si inchide bine usile si geamurile, pentru a se forma o baie de aburi. Apoi pune copilul sa stea cateva minute in camera de baie.

Umiditatea ajuta la desfundarea nasucului infundat si la calmarea tusei prin inmuierea gatului. Il ajuta sa doarma mai bine si sa respire mai usor.

Aspiratorul nazal si solutia salina

Aceste 2 produse vin la pachet si sunt un ajutor esential in curatarea cailor nazale ale copilului, atunci cand are nasul infundat. Solutia salina preparata in casa din apa si sare este cea mai eficienta si sanatoasa metoda de a desfunda nasul, iar aspiratorul ajuta la extragerea delicata a mucusului, fara a leza interiorul nazal.
Renunta la spray-uri sau picaturi medicamentoase care pot da dependenta si la servetelele care irita pielea sensibila a micutului tau!

Apa

Hidratarea este extrem de importanta in cazul virozelor si ajuta la ameliorarea simptomelor. Daca alaptezi bebelusul, trebuie sa ii dai sa suga mai des la san. Daca este mai maricel, este indicat sa diversifici metodele de hidratare cu ceaiuri, supe etc. Este recomandat ca acestea sa fie caldute, dar niciodata fierbinti.

Mierea

Mierea poate deveni un tratament naturist eficient pentru tratarea virozelor doar daca micutul tau are peste 1 an. Daca este mai mic, renunta la acest remediu, pentru ca exista un risc crescut de botulism infantil, declansat de consumul acesteia.

Mierea ajuta la calmarea tusei, a durerilor in gat, are proprietati antibacteriene si intareste sistemul imunitar al copilului pentru a-l ajuta sa lupte impotriva infectiei.

Aerul curat

Aerisirea zilnica a camerei si evitarea fumatului in casa sunt esentiale in tratamentul virozei micutului tau.

Expunerea la fum de tigara agraveaza simptomele si inrautateste starea de sanatate. In plus, fumatul pasiv predispune bebelusii si copiii sub 2 ani la dezvoltarea mai frecventa a pneumoniilor si bronsitei sau a altor infectii periculoase.

Baile caldute si compresele

In cazuri foarte rare, raceala poate declansa febra, desi este un simptom specific gripelor. Daca cel mic are o febra usoara, o poti reduce rapid cu ajutorul unor bai caldute sau comprese cu apa rece.

Pernele inalte

Incearca sa pui copilul sa doarma pe o perna mai inalta. Este important ca in pozitie orizontala sa aiba capul mai ridicat decat restul corpului pentru a respira mai usor si a incuraja eliminarea mucusului. Daca este bebelus, perna trebuie bagata sub saltea, pentru a se evita sufocarea accidentala in somn.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tratament raceala copii Viroze respiratorii copii Raceala copii Medicamente antivirale

Articole recomandate

Citeste si despre