Influenta pesticidelor asupra sanatatii copilului

/ / Modificat: 2005-09-23
Influenta pesticidelor asupra sanatatii copilului





 

Pesticidele – inclusiv fungicide, erbicide, insecticide si dezinfectante – sunt utilizate in scoli pentru a inlatura germenii si insectele daunatoare.

Insecticidele si dezinfectantele utilizate in scoli trebuie folosite cu atentie pentru a nu provoca imbolnaviri. Uneori, copiii sunt intoxicati cu aceste substante cand sunt folosite in mod exagerat in zonele din apropierea centrelor de invatamant.

In ultimii ani, numarul de cazuri de copii bolnavi a crescut considerabil.

In fiecare an se realizeaza studii menite sa descopere modul in care pesticidele influenteaza sanatatea elevilor si metodele prin care se poate elimina aceasta problema. Din moment ce copiii petrec peste 20 de ore la scoala este esential sa detinem controlul asupra cantitatii de insecticide si dezinfectante utilizate in institutiile de invatamant. Parintii trebuie sa discute cu administratorul scolii despre modul in care se pastreaza curatenia.

Daca este posibil se recomanda sa nu folosim pesticide ci sa adoptam metode mai putin toxice (diferite solutii ce nu contin clor sau alte substante periculoase pentru sanatate). Mai mult decat atat, dezinfectantele trebuie utilizate atunci cand copiii nu sunt la scoala.

Un copil intoxicat cu pesticide prezinta simptomele urmatoare:

1. respiratorii - respira greu, tuseste, are dureri in piept;

2. gastrointestinale – voma, greata, diaree;

3. ale sistemului nervos – dureri de cap, vedere incetosata, ameteala;

4. iritarea ochilor, dureri;

5. inrosirea pielii si transpiratie abundenta.

Daca observi aceste simptome in cazul copilului tau consulta imediat medicul. Agravarea intoxicatiei poate sa fie fatala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre