De ce sa iei suplimente cu ulei de peste

/ / Modificat: 2017-09-01
De ce sa iei suplimente cu ulei de peste

Orice parinte isi doreste un copil sanatos si inteligent, care sa se dezvolte armonios si sa aiba o sanatate de fier. O cura cu ulei de peste este oricand binevenita, mai ales pentru copii, deoarece contine acizi grasi Omega 3, foarte importanti pentru o dezvoltare sanatoasa. Beneficiile uleiului de peste, atat pentru adulti, cat si pentru copii, au fost dovedite in cadrul mai multor studii clinice efectuate de-a lungul timpului.

In uleiul de peste se gasesc acizi grasi Omega 3, DHA (acid docosahexaeonic) si EPA (acid eicosapentaeonic), indispensabili pentru buna functionare a metabolismului, fiind implicati in cele mai importante procese care au loc in corpul uman, dar nu pot fi produsi de acesta, astfel incat este indicat aportul acestora prin dieta sau suplimente alimentare. Totodata uleiul de peste mai contine si vitaminele D, A, E si C.

Bun pentru memorie

Supranumite si "grasimile inteligentei" sau "caramizile creierului", DHA (acid docosahexaenoic) si EPA (acid eicosapentaenoic) contribuie la formarea creierului si la mentinerea sanatatii mentale. Cantitati importante de DHA se regasesc in creier (reprezentand peste 40% din totalul acizilor grasi), prin urmare aportul constant al acizilor grasi Omega 3 asigura buna functionare a sistemului nervos si a vederii.

Pentru a intelege importanta acizilor grasi Omega 3 trebuie mentionat ca in primul an de viata al copilului marimea creierului acestuia se dubleaza, astfel aportul de DHA si EPA este crucial, mai ales pentru ca acesti acizi grasi nu pot fi produsi de organismul uman.

Acizii grasi Omega 3 imbunatatesc si sustin functia cognitiva si memoria, atat la copii cat si la adulti. Suplimentele ce contin DHA sunt indicate atat in cazul copiilor care au deficit de atentie (ADHD), cat si in cazul celor care sufera de autism.

Uleiul de peste este aliatul de nadejde in lupta cu depresia, anxietatea, oboseala, stresul.

Lupta cu rahitismul

Uleiul de peste este un remediu excelent contra unui mare inamic al copiilor, rahitismul. Este o sursa importanta de vitamina D, care ajuta la fixarea calciului in oase. Lipsa calciului este asociata cu rahistismul. Totodata, suplimentele cu ulei de peste contin si vitaminele A, E si C, acestea avand un rol important in stimularea sistemului imunitar, dar si in neutralizarea radicalilor liberi.

Stimuleaza imunitatea

Uleiul de peste ajuta la intarirea sistemului imunitar. In special copiii necesita o sustinere suplimentara a imunitatii. Astfel, prin asimilarea acestor acizi grasi Omega 3, a vitaminelor antioxidante C, A, E si nu in ultimul rand a Vitaminei D, in cantitate optima, organismul lor capata o mai mare rezistenta in fata bolilor si a infectiilor. Totdata, creste rezistenta corpului in fata bacteriilor si a virusurilor, ceea ce inseamna ca scade frecventa si severitatea racelilor.

Bun pentru vedere

Cantitati importante de DHA se regasesc la nivelul ochiului, in special in retina (reprezentand 60-80% din totalul acizilor grasi din structura fotoreceptorilor retinieni. Acidul docosahexaenoic - DHA este foarte important pentru mentinerea sanatatii ochilor, ii ajuta pe cei mici sa aiba o vedere agera. S-a demonstrat ca uleiul de peste are rezultate foarte bune in ceea ce priveste prevenirea aparitiei bolilor de vedere cauzate de imbatranire. In martie 2014 un grup de cercetatori francezi a evaluat un numar de 290 de persoane care sufereau de degenerescenta maculara, o boala care distruge vederea centrala. Ei au ajuns la concluzia ca persoanele afectate nu aveau o dieta bogata in peste si fructe de mare, care au un continut ridicat de ulei de peste.

Stiai ca, spre exemplu, persoanele care nu au un regim alimentar in acizi grasi Omega 3 au un risc de aproximativ 25% mai mare de a face degenerescenta maculara, spre deosebire de cei care consuma astfel de alimente? Oamenii de stiinta au constatat, de asemenea, ca persoanele care consumau frecvent acizi grasi Omega 3 aveau si un risc mai scazut de a face cataracta.

Protejeaza inima

Uleiul de peste protejeaza inima, ajuta la scaderea nivelului de colesterol "rau" din organism, asociat cu aparitia hipertensiunii arteriale si a altor probleme cardiovasculare. Contribuie si la scaderea trigliceridelor, un alt pericol pntru sanatatea inimii.

Uleiul de peste poate sa scada riscul de aparitie a aterosclerozei, o afectiune a inimii care se manifesta prin ingrosarea vaselor de sange. Insa acizii grasi Omega 3 continuti in uleiul de peste previn acumularea grasimilor si formarea cheagurilor de sange, ceea ce inseamna scaderea riscului de accident vascular cerebral, cat si a celui de infract miocardic.

Aportul de acizi grasi Omega 3 trebuie compensat prin dieta sau suplimente alimentare. Premium DHA este alegerea excelenta pentru copilul tau si pentru tine, pentru ca, in afara de acizii grasi Omega 3, DHA si EPA, sunt si o sursa importanta de vitamine D, E, A si C.

flacon-dha

Te asteptam in comunitatea COSMO PHARM®!

Premium DHA se administreaza 1-2 capsule pe zi pentru copii si 2-3 capsule pentru adulti. Capsulele masticabile Premium DHA au gust foarte placut de fructe de padure, ceea ce le face usor de administrat si dorit de copii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Omega 3 Beneficii omega 3 sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre