Vacanta pentru mama! De ce sa mergi singura, in vacanta, cand ai copii

/ / Modificat: 2024-01-08
Vacanta pentru mama! De ce sa mergi singura, in vacanta, cand ai copii

A fi mama este una dintre cele mai solicitante meserii, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional. Creierul unei mame nu are, de obicei, momente de odihna, pentru ca din momentul in care ne trezim si pana cand punem capul inapoi pe perna seara, tindem sa avem o lista nesfarsita de lucruri de facut. Prin urmare, punem un accent deosebit pe importanta ca mamele sa aiba timp pentru ele insele, unde pot lua o pauza de la poverile si responsabilitatile maternitatii si au ocazia de a se reconecta cu ele insele si de a se ocupa de nevoile lor individuale.

Dar, pe langa recomandarea de a petrece macar mici momente de singuratate, mai este ceva: vacanta fara copii.

Si mamele au nevoie de o vacanta

Acest concept de a ne lua o vacanta fara copiii nostri ar putea fi considerat egoist. Cu toate acestea, atunci cand privim mai atent la ceea ce reprezinta acest lucru, realitatea nu pare atat de "iresponsabila". Viata de mama poate fi obositoare si, la fel ca in cazul oricarei alte slujbe, este necesar sa iei o pauza din cand in cand. Daca noi ne luam concedii de la locul de munca pentru ca avem nevoie si meritam o pauza, de ce sa nu facem acelasi lucru in munca noastra de mame?

De ce singura?

Aceasta nu inseamna ca nu ne dorim sa fim mame sau ca nu vrem sa fim alaturi de copiii nostri. Dar realitatea este ca, dupa ce am devenit mame, acele zile libere nu mai sunt ceea ce au fost, iar cuvantul "odihna" se remarca prin absenta sa. Pentru ca, oricat de mult ne place sa calatorim cu copiii nostri, sa mergem la plaja sau sa vizitam un oras din apropiere, nu reusim sa obtinem acea deconectare dorita pe care o cautam adesea atunci cand iesim din rutina.

Nu trebuie sa fie o calatorie mare

Poate ca prin "a calatori singur" credem ca este necesar sa luam un avion sau o calatorie mare undeva departe pentru cateva zile. Dar, desi ar fi minunat sa evadam pentru o saptamana pe o plaja paradisiaca, vacanta mamei nu trebuie sa fie ceva extraordinar. Ideea este sa avem parte de acele zile sau ore de deconectare si timp de singuratate departe de casa.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta fara copii

Articole recomandate

Citeste si despre