Parintii obsedati de telefoanele mobile isi cearta mai mult copiii, arata studiile

/ / Modificat: 2023-11-05
Parintii obsedati de telefoanele mobile isi cearta mai mult copiii, arata studiile

A fi parinte presupune sa tii cont de diverse aspecte pentru a avea o relatie sanatoasa cu copiii, dar si pentru a le oferi acestora instrumentele necesare pentru a deveni adulti functionali in viitor. Expertii arata ca parintii obsedati de telefoanele mobile isi cearta mai mult copiii.

Cu toate acestea, in prezent este foarte frecvent ca, in ciuda comportamentului copiilor, parintii sa ii certe in situatii inofensive, provocand adesea un sentiment de vinovatie. Trebuie sa stiti ca vinovata poate fi utilizarea excesiva a telefoanelor mobile.

Acest lucru, oricat de incredibil ar parea, potrivit studiilor realizate de Universitatea din Waterloo, parintii care petrec mult mai mult timp folosind telefonul mobil ziua tind sa isi certe mult mai mult copiii, facandu-i sa cada in comportamente negative care afecteaza activitatile parintilor cu copiii.

De ce parintii care folosesc mult telefonul mobil isi certa mai mult copiii?

Acest fenomen este denumit "phubbing" (ignorarea oamenilor), care este folosit pentru a sublinia cat de normalizata este utilizarea telefoanelor mobile pentru a impiedica oamenii sa comunice unii cu altii, astfel incat, daca parintii isi folosesc prea mult telefonul mobil, iar copiii lor le solicita atentia, acestia reactioneaza agresiv atunci cand sunt intrerupti, iar reactia parintilor se datoreaza faptului ca utilizarea constanta a telefoanelor mobile le creste nivelul de stres, facandu-i mai putin toleranti si rabdatori.

Dupa cum puteti vedea, consecintele utilizarii pe termen lung a telefonului mobil afecteaza in mod direct copiii si relatiile acestora cu parintii, care sunt afectate de efectele negative ale utilizarii atat de intense a dispozitivului.

Asadar, ideal este sa gasim un echilibru corect, astfel incat copiii sa nu se simta ignorati, subapreciati si neiubiti. Acum stiti ce se intampla cand parintii folosesc excesiv telefoanele mobile.

Tineti cont de aceste informatii si, daca observati astfel de tipare acasa, cu copiii vostri, este timpul sa lucrati la solutii sanatoase.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinte copil Cearta copii

Articole recomandate

Citeste si despre