Cum poti folosi telefonul pentru a-ti face viata mai usoara

/ / Modificat: 2014-12-05
Cum poti folosi telefonul pentru a-ti face viata mai usoara

Telefonul inteligent a devenit un dispozitiv de care nu te mai dezlipesti. Dar fiindca il ai mereu la indemana, nu inseamna neaparat ca il si folosesti la capacitate maxima! Daca te limitai doar la a-l utiliza pentru apeluri telefonice, mesaje si fotografii cu copiii tai, afla ca ii poti oferi mult mai multe intrebuintari.

Iata, asadar, cum iti poti folosi telefonul pentru a-ti face viata considerabil mai usoara si mai organizata!

Foloseste istet camera foto

  • Avizierul scolii unde invata copilul tau este ticsit cu nenumarate informatii pe care ar trebui sa le retii? In loc sa copiezi sarguincios toate detaliile, fotografiaza tot ce ai nevoie sa tii minte.
  • Cand prietenii copilului tau imprumuta jucarii si alte lucrusoare, fotografiaza-le inainte de a le instraina. Astfel, vei sti ce anume trebuie sa recuperezi.
  • Cand esti la ziua de nastere a unuia dintre prietenii prichindelului tau si iti place o decoratiune, o prajitura etc., imortalizeaza-le cu ajutorul camerei foto pentru a le putea confectiona/gati chiar tu cu ocazia unui eveniment din viata copilului tau.
  • Esti intotdeauna atenta la copilul tau si ignori semnul din parcare ce iti arata locul exact unde trebuie sa te intorci pentru a-ti recupera masina? Daca da, rezolva problema fotografiind semnul in cauza.
  • Frunzaresti revista unei prietene si descoperi o reteta delicioasa pentru cei mici? Nu o copia de mana, ci fotografiaz-o pentru a o putea pune in practica mai tarziu.
  • Cand mergi la cumparaturi fara sotul tau si gasesti articole pentru copii de care stii ca micutul tau are nevoie, fotografiaza-le, impreuna cu eticheta pe care este trecut pretul, pentru a i le arata partenerului cand ajungi acasa si a va putea consulta cu privire la cea mai buna alegere pentru cel mic.
  • Fotografiaza iritatia aceea ciudata aparuta pe trupul copilului sau realizeaza un filmulet video atunci cand micutul tuseste - ambele idei sunt excelente pentru a-i oferi medicului pediatru o descriere cat mai exacta a starii de sanatate a prichindelului, in vederea stabilirii unui diagnostic corect.
  • Copilul tau s-a indragostit de acea papusa Barbie ori de cea mai noua jucarie Lego? Chiar daca acum nu dispui de fondurile necesare pentru a-i indeplini dorinta, fotografiaza produsul in cauza si, de ziua lui/ei, ofera-i in dar jucaria mult visata.

Seteaza alarma pentru sarcini multiple

Alarma telefonului tau poate fi folosita si in alte scopuri decat acela pentru care a fost creata - sa iti dea desteptarea in fiecare dimineata. Cum te-ar mai putea ajuta?

  • Seteaza alarma in momente diferite ale zilei pentru a-ti aminti de sarcini foarte importante, cum ar fi ca la ora x trebuie sa iti iei copilul de la scoala ori de la gradinita. Nu uita sa setezi alarma cu 15-30 minute inainte de ora la care trebuie sa fii acolo pentru a evita intarzierile.
  • Foloseste cronometrul inclus adesea in aplicatia alarmei pentru a concepe jocuri haioase si utile pentru copii. Spre exemplu, propune-i un joc care sa testeze viteza cu care isi poate aduna jucariile si pune la locul lor. Cu cat mai repede, cu atat mai bine!

Planifica-ti viata cu ajutorul calendarului din telefon

Cand esti o mamica activa, ce trebuie sa se imparta intre serviciu si viata de familie, organizarea eficienta a timpului devine vitala. In acest sens, calendarul telefonului se va dovedi de un real ajutor.

  • Noteaza-ti in calendar zilele lunii in care trebuie sa achiti facturile. Astfel, nu vei mai avea niciodata parte de surprize nefericite.
  • Treci in calendar si acele sarcini pe care ai tendinta sa le scapi din vedere in mod normal, cum ar fi schimbarea periodica a filtrelor de aer.
  • Oricat de ciudat ar parea, utilizeaza-ti calendarul si pentru a-ti planifica momentele de respiro dintre doua sarcini. Astfel, vei sti ca, in intervalul respectiv, ai ragaz sa faci ceva numai si numai pentru tine.

Ia notite

  • Foloseste aplicatia aferenta pentru a scrie, pe fuga, tot soiul de crampeie de informatii importante, cum ar fi acele carti despre care ti-ai auzit copilul vorbind ca i-ar placea sa le citeasca la un moment dat.
  • Tot in Notite poti trece si date pe care vrei sa le ai mereu la indemana, cum ar fi CNP-ul copilului. Totusi, pentru un plus de siguranta, in eventualitatea in care telefonul incape pe maini gresite, trece 1-2 cifre suplimentare in interiorul CNP-ului.

Tu cum te folosesti de numeroasele aplicatii ale telefonului tau? Impartaseste-te din experienta ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Telefon

Articole recomandate

Citeste si despre