Cele mai frecvente motive pentru care te trezeste copilul

/ / Modificat: 2017-08-27
Cele mai frecvente motive pentru care te trezeste copilul

Copilul tau a devenit un ceas desteptator care functioneaza in ultima vreme de-a-ndoaselea, "sunand" mai des in miezul noptii decat in zorii zilei? Motivele pentru care copilul te ridica din pat noaptea sunt variate, dar nu intotdeauna atat de serioase pe cat ai putea crede!

1. "Mamiii, am un monstru in nas" - pare sa fie melodia "ceasului" care te trezeste in creierii noptii de cateva zile incoace, de cand o pacoste de raceala il impiedica pe micutul tau sa respire in voie. Chiar daca ti-ai dori sa fii trezita din somn doar in caz de maxima urgenta, uneori, mucusul nazal care da lupte asidue cu respiratia copilului este suficient pentru a-ti intrerupe odihna de care ai atata nevoie.  

2. "Mamiii, trezeste-te! Ursuletul s-a miscat si a venit spre mine! Pot sa dorm si eu cu tine?" - copilul ar inventa orice, doar ca sa se cuibareasca in bratele tale comode. Si, sa fim seriosi, uneori esti atat de obosita incat iti deschizi bratele larg si iti cuprinzi prichindelul intre ele, chiar daca stii ca mai corect ar fi sa il duci inapoi si sa-i arati ca jucariile nu prind viata si ca nu ii fac nimic rau.  

3. "Mi-e tare dor de tine noaptea! Pot sa dorm langa tine?" - uneori, nu este nevoie sa inventeze nimic pentru a-si face loc in patul tau. La o asa declaratie de dragoste, cum poti sa-i rezisti?  

4. "Mamiiiii, mi-e frica!" - si este suficient pentru a fi nevoita sa te ridici din pat si sa te transformi in detectivul care descopera motivul pentru care copilul pare atat de speriat. Doar nu vrei ca micutul sa ramana cu temeri ascunse, care sa-l afecteze pe termen lung, nu-i asa?  

5. "Am avut un accident!" - este suficient sa auzi cuvantul "accident" pentru a sari din pat si pentru ca inima sa ti-o ia la goana, de frica ca nu care cumva cel mic sa fi patit ceva. Nu-i nimic grav, doar ca, din nou, a facut pipi pe el si esti nevoita sa-ti rupi 10-15 minute din somn pentru a-l spala, a-i schimba pijamaua si asternuturile si a-l convinge, iarasi, ca monstrii intunericului nu exista si ca poate adormi la loc. De unde atata rabdare? Doar mamele stiu!

6. "Mami, esti treaza? Mamiiii! Dormi?" - de parca la ora 4 dimineata ar mai fi cineva in stare sa fie treaz! Pana si Supermamicile cedeaza si pica in mrejele somnului undeva batute spre 1, maximum 2 dimineata, indiferent de vointa lor, care le intarata sa mai lucreze la un proiect de serviciu, sa prepare micul dejun sau pachetelul de scoala al copilului ori sa bage o masina de spalat rapida.  

copil-pat-parinti

7. Auzi bebelusul plangand din toti rarunchii si, dupa ce dai fuga in camera lui si incerci sa depistezi principalele cauze care l-au trezit din somn, si pe tine impreuna cu el, constati ca nu scutecul, biberonul, suzeta sau leganatul reprezinta motivele tipetelor. Tot ce voia era o simpla intoarcere pe o parte, pe burtica ori putin masaj pe spate! Daca ai fi stiut tu!  

bebelus-patut-haios

8. "Mamiii, ma doare" - durerile si simptomele diverselor boli reprezinta unii dintre principalii dusmani ai somnului copilului. Uneori insa, copilul denatureaza un pic adevarul, doar pentru ca stie ca daca iti spune ca nu se simte bine, il vei lua in brate si va dormi cu tine in camera.

Pentru ce alte motive te-a mai trezit frecvent copilul in miez de noapte? Impartaseste-ne ideile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Treziri nocturne copii Somn copii

Articole recomandate

Citeste si despre