9 lucruri pe care doar mamele de baieti trebuie sa le stie

/ / Modificat: 2023-07-06
9 lucruri pe care doar mamele de baieti trebuie sa le stie

Mamicile care au doar baieti sunt cele mai in masura persoane sa ofere sfaturi despre cresterea unui viitor barbat. Sa cresti baieti poate fi provocator,  dificil, dar totodata interesant si frumos.

Iata cateva dintre lucrurile pe care doar mamele de baieti ar trebui sa le stie, marturisite si descoperite de parinti ce au trecut prin astfel de experiente!

Esti prima lui dragoste

Pentru tine, el este fiinta pe care o iubesti cel mai mult pe lumea aceasta, insa si reciproca este valabila. Crescand alaturi de tine, baietelul tau descopera cum trebuie sa trateze si respecte femeile. Esti si vei ramane mereu prima lui dragoste. 

Esti facuta sa fii mama de baiat

Nici daca iti doreai, poate nu ai fi realizat cat de pregatita esti sa ai grija de un baiat. Insa atunci cand prima ta optiune a fost o fata si a iesit baiat, ti-a trecut prin minte gandul ca poate nu esti pregatita sa educi frumos un baietel. In timp, vei realiza insa ca statutul de "mama de baiat" ti se potriveste manusa!

Va fi o provocare

Nu va fi usor sa ai grija de un baietel, insa va fi o provocare care te va stimula in fiecare zi. Este si o responsabilitate mai mare, intrucat stii ca trebuie sa cresti un baiat ce va fi, la un moment dat, un sot si un tata iubitor. Esti responsabila pentru modul in care va trata femeile, va avea grija de ele si le va respecta. Poate fi coplesitor, dar sa modelezi comportamente poate fi unul dintre cele mai frumoase lucruri din viata. 

Ai mai putine griji... teoretic!

Fetele sunt sensibile din fire, iar grija pentru ele este intotdeauna mai mare. Cad mai usor victimelor rautatilor celor din jur si sunt mai usor de ranit sau hartuit. Baietii sunt firi mai puternice si par sa se descurce mai usor.

De aceea, o sa lasi mai impacata un baietel sa mearga singur la scoala de la varste fragede decat ai ai fi lasat o fetita. In plus, si la adolesenta, problemele sunt mai mici. Fetele sunt mai usor de pacalit in a se aventura in relatii sexuale nepotrivite si neprotejate si risca sa ramana insarcinate accidental, pe cand in cazul baietilor, scapi de astfel de griji.  

Il vei vedea mereu ca pe "baietelul lu' mama"

Indiferent ca a ajuns la varsta "respectabila" a adolescentei si ca nu mai este un bebelus, tot ca pe un baietel il vei vedea mereu. Pentru tine, va fi "baiatu' lu' mama" pana la adanci batraneti. Iar grija pentru el nu va inceta niciodata, nici macar atunci cand va avea propria lui familie.  

Esti model pentru el

Modul in care te comporti, in care ai grija de el si de familia ta reprezinta un exemplu pentru el. Esti prototipul femeii in viziunea lui. De la tine va descoperi si va invata nu doar cum trebuie sa se comporte o femeie, dar si cum o femeie ar trebui sa se poarte cu el. Pe baza modelului tau, isi va alege viitoarea sotie sau prietenele din viata lui.

Scapi de dramele emotionale ale fetitelor

Fetitele sunt mai predispuse la drame emotionale decat barbati. Motivele pot varia de la faptul ca nu le place culoarea rochiei, pana la faptul ca nu vor sa li se faca o anumita coafura sau ca refuzi sa le dai cu oja pe unghii. Sgur, si baietii au propriile lor "drame", dar sunt mai putin exteriorizate si duse la extreme.

O sa te gandesti des la fetita pe care nu ai avut-o

Este un gand firesc, mai ales daca ti-ai dorit dintotdeauna o fata. Nu regreti ca ai doar baieti, dar este imposibil ca, uneori, sa nu te intrebi cum ar fi aratat fetita ta, cu cine ar fi semanat etc. Vor exista momente in care vei vedea fetite pe strada si le vei asemui cu fetita pe care nu ai avut-o niciodata. Insa iti va trece repede, imediat ce zambetul baietelului tau iti va aparea in fata ochilor.

O sa ai multe regrete

O sa tipi, o sa il pedepsesti si o sa te enervezi de multe ori pe el. Si, dupa ce o sa analizezi totul la rece, o sa descoperi ca ai facut-o, de multe ori, pe nedrept. Pentru ca micutul sau micutii tai nu au vrut sa te enerveze si ca nu faceau lucruri rele pentru ca erau obraznici.

Toate comportamentele lor izovarau din dorinta de cunoastere, indiferent ca erau bune sau rele. Tatonau experiente si teritorii noi, invatau lucruri la tot pasul si abia dupa numeroase greseli si esecuri, descopereau cum trebuie sa se comporte in diverse imprejurari.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere baieti Experienta mama Despre mame Mama de baiat

Articole recomandate

Citeste si despre