7 sfaturi de la bunica de care ar fi bine sa uite orice mamica

/ / Modificat: 2018-10-31
7 sfaturi de la bunica de care ar fi bine sa uite orice mamica

Orice mamica stie cat de bine venit este un ajutor din partea bunicii, sau a unei matusi mai in varsta, mai ales in primele luni dupa nasterea micutului. Desi foarte bine intentionate, multe dintre sfaturile venite de la bunica sau matusa nu sunt recomandate de catre medici pentru cresterea si ingrijirea bebelusilor.

Iata mai jos cateva dintre ele!

1. Bebelusul trebuie infasat

Altfel o sa devina cracanat, ar spune bunica. Medicii nu mai recomanda aceasta procedura pentru ca ea poate provoca displazie de sold micutului. Numai in cazul in care bebelusul este foarte agitat (de exemplu pentru ca sufera de colici) se recomanda infasarea.

2. In casa trebuie sa fie cald

In realitate atat caldura excesiva cat si frigul ii fac rau bebelusului. Medicii recomanda ca in camera celui mic temperatura sa fie de 16-20 de grade. Aceasta temperatura se pare ca este cea mai potrivita pentru un somn bun al micutului.

3. Mierea calmeza bebelusul

“Daca bebelusul plange, inmoaie suzeta in miere inainte de a i-o da”, spune bunica. In realitate, copiilor pana la un an nu le este recomandat consumul de miere, pentru ca ea le poate provoca botulism.

4. Bebelusul are nevoie de perna si paturica

Medicii pediatrii recomanda ca in patutul bebelusului sa nu existe asa ceva, pentru ca exista riscul ca micutul sa se asfixieze. Daca in camera este racoare, mai bine imbraca-l. In plus, este mai bine ca micutul sa doarma doar pe salteaua patutului pentru ca in acest fel il ajuti sa aiba o coloana vetebrala dreapta.

5. Trebuie sa fie liniste deplina cand doarme cel mic

De fapt, copilul poate dormi si daca este inconjurat de ceva zgomot. Sigur, nu este vorba de galagie infernala. Dar daca bebelusul doarme, nu inseamna ca nu poti vorbi la telefon langa el sau ca nu se pot auzi zgomote din casa (o usa care se inchide, un scaun tras, de exemplu).

6. Hraneste-l la ore fixe

Multa vreme bebelusii au primit de mancare la ore clar stabilite. Urmarea unui program strict de masa este destul de obositor pentru mama. Si ce te faci daca micutul nu vrea sa manance la ora stabilita? Pediatrii recomanda ca mamele sa hraneasca mai degraba bebelusii la cerere, si nicidecum la ore fixe.

7. Da-i mancare gatita cat mai devreme

Diversificarea alimentara este bine sa inceapa dupa sase luni, nicidecum mai inainte. De asemenea, ar trebui sa eviti sa ii dai bebelusului lapte de animal. Acesta ii poate provoca alergie, ii poate irita mucoasa intestinala sau il poate face sa ia prea mult in greutate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bunici bone copii Bunici copii Ajutor bunici parinti Crestere copii bunici

Articole recomandate

Citeste si despre