40 de activitati de iarna pentru intreaga familie

/ / Modificat: 2015-12-09
40 de activitati de iarna pentru intreaga familie

Chiar daca temperaturile de afara nu sunt foarte prietenoase, iarna este un anotimp foarte distractiv, in care ne putem bucura de o multime de activitati in aer liber impreuna cu toata familia.

Nu o putem lasa sa treaca fara sa profitam de zapada, asa ca noi ti-am pregatit o lista cu 40 de activitati perfecte pentru familia ta in aceasta iarna!

1. Faceti un om de zapada in curte sau in fata blocului. Nu uitati sa luati de acasa tot ce aveti nevoie petru a face un om de zapada cat mai realist: morcovi pentru nas, nasturi pentru ochi si gura, un fular, o matura. Dati frau liber imaginatiei impreuna cu cei mici!

2. Invatati copiii sa coasa sau sa impleteasca. Puteti face lucruri simple, precum un fular sau o pereche de manusi pentru copii.

3. Nu puteti lasa sa treaca iarna fara sa va bateti cu zapada. Distractia este garantata si copiii se vor distra cu siguranta. Faceti echipe in familie si vedeti cine este campion la bulgareala.

4. Dati o petrecere acasa avand drept teme plaja si marea - puneti o imbrela in mijlocul sufrageriei, beti cocktailuri fructate si stati in costume de baie.

5. Organizati o intalnire de familie, astfel incat copiii sa afle despre cum se distrau buncii lor cand erau copii.

6. Jucati fotbal in zapada. Copiii se vor distra copios, dar si parintii vor avea numai de castigat din aceasta activitate in aer liber.

7. Faceti puzzle-uri in familie - este educativ si distractiv in acelasi timp. Nu uita sa alegi un puzzle potrivit pentru varsta micutului tau.

8. Mergeti la patinoar.

9. Realizati impreuna cu cei mici o animatie cadru cu cadru cu jucariile lor sau cu figurine facute de ei din plastilina.

10. Pregatiti si degustati impreuna mai multe sortimente de ciocolata calda: cu lapte, neagra, alba, cu menta, etc.

11. Faceti o drumetie intr-o padure din jurul orasului.

12. Faceti un maraton de filme: vedeti toate filmele din seria Harry Potter sau alte serii de animatii - Ice Age, Shrek. Sau puteti sa vedeti preferatele fiecarui membru al familiei.

13. Organizati o cautare de comori in parc sau chiar in casa. Realizeaza o harta cu indicii si marea comoara poate fi o jucarie noua sau un desert delicios.

14. Realizati papusi pentru maini si faceti o sceneta chiar in living.

15. Jucati clasicele jocuri ale copilariei tale: avioane, T.O.M.A.N.A.P, spanzuratoarea.

activitati_de_iarna_pentru_copii

16. Dedicati o zi intreaga faptelor bune: sortati hainutele pe care copiii nu le mai poarta sau jucariile pe care nu le mai folosesc si pe care le puteti dona.

17. Faceti un cort din paturi si perne in sufragerie.

18. Mergeti sa va plimbati cu sania.

19. Gatiti prajituri impreuna: fursecuri cu scortisoara numai bune de mancat cu lapte calde, biscuiti in forma de braduti, reni sau oameni de zapada.

20. Folositi zapada proaspat cazuta drept panza pentru o pictura. In loc de pensula si pensoane folositi sticle cu apa in care ati pus inainte acuarele pentru a le da o culoare.

21. Bucurati-va de ninsoare iesind afara si incercand sa prindeti fulgii.

22. Jucati jocuri de societate: Monopoly, Activity, Catan sau orice alte jocuri preferati.

23. Mergeti la ski la munte intr-un weekend.

24. Faceti ingerasi in zapada.

25. Jucati hockey

26. Turnati un film acasa. Reinterpretati povesti cunoscute, actorii sunteti chiar voi. Va veti distra filmand, dar si apoi vizionand filmul. In plus, veti avea o amintire placuta cu intreaga familie.

27. Jucati jocuri logice, de cultura generala sau strategie: sah, trivia, board-games cu intrebari din cultura generala. Micutii vor avea numai de castigat din aceste activitati.

28. Costumati-va si dansati in voie chiar in mijlocul livinglui vostru. Puteti sa faceti coregrafii simpatice pentru melodii populare si puteti dansa in sincron, cu siguranta va veti distra copios.

29. Concursuri distractive: cine poate sa tina o carte cel mai mult pe cap, cine poate sa stea intr-un picior cel mai mult. Premiul poate fi un desert delicios.

30. Faceti decoratiuni pentru sarbatorile de iarna din hartie, carton, lipici si sclipici.

31. Faceti un picnic in living. Organizati totul de parca ati merge sa luati masa in aer liber, insa luati masa chiar acasa la voi pe podea.

32. Faceti o capsula a timpului. Puneti intr-o cutie fotografii si diverse alte lucruri precum bilete de la film sau o jucarie apoi ascundeti cutia undeva in casa sau ingropati-o in curte. Cand veti dezgropa aceasta cutie veti avea o adevarata comoara cu amintiri.

33. Invatati trucuri magice si puneti in scena un spectacol de magie. Exista o multime de clipuri online din care poti invata trucuri sau poti sa cumperi seturi de magie pentru copii.

34. Luati micul dejun seara. La masa de dimineata copiii se bucura de alimente delicioase, spre deosebire de cina. Asadar, in loc de broccoli si orez, puteti manca seara un bol de cereale cu lapte, paine prajita cu gem, lapte cu cacao.

35. Curatenie de iarna. Nu doar primavara putem face ordine in casa, ci si iarna. Pune muzica pentru atmosfera si incepeti sa faceti ordine, sa stergeti praful, sa aspirati si sa organizati toate lucrurile din casa.

36. Dedicati o zi personajelor preferate din carti, filme sau desene animate. Imbracati-va precum personajele pe care le admirati si comportati-va ca ei. Micutul tau poate fi Harry Potter, printesa Elsa sau Alba ca Zapada, oricine isi doreste.

37. Faceti fulgi de zapada din hartie. Nu va trebuie decat coli de hartie, creioane, foarfeca si hef de distractie.

38. Desenati impreuna. Pregateste-te cu creioane colorate, pensule, acuarele si un bloc de desen si desenati impreuna orice va trece prin cap.

39. Mergeti la un targ de Craciun. In majoritatea oraselor se organizeaza anual un targ de Craciun unde copiii se pot da in carusel si unde puteti degusta prajiturele si alte bunatati de sezon.

40. Mergeti la cinema la un film sau o animatie cu tema sarbatorilor de iarna. In fiecare an la Hollywood se produc noi filme si animatii cu aceasta tema, asa ca puteti profita de asta si puteti petrece o zi placuta impreuna.

Tu ce faci cu cei mici in vacanta de iarna? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati iarna Activitati in familie

Articole recomandate

Citeste si despre